Bramborové řezy

26.05 2014|Dezerty
Bramborové řezy

Bramborové řezy jsou výborným dezertem, který si zamiluje celá vaše rodina. Příprava dezertu je jednoduchá a rychlá.

Ingredience na bramborové řezy:

Těsto:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 5 lžic oleje
  • 200 g hladké mouky

Krém:
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 4 lžíce rumu
  • 600 g brambor uvařených ve slupce

Šlehačka:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 125 g jogurtového zeesanu
  • 250 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičky instantní kávy

Dále:
  • rum
  • meruňková marmeláda
  • nastrouhaná hořká čokoláda

Příprava bramborových řezů:


1. Smícháme všechny ingredience na těsto a rozetřeme je na velký plech. Upečeme (200°C, 8-10 minut) a necháme vychladnout.

2. Z másla a cukru vyšleháme pěnu, zašleháme kakao a rum a nakonec po částech vychladlé oloupané najemno nastrouhané brambory.

3. Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a na ni rovnoměrně rozetřeme krém.

3. Připravíme jogurtovou šlehačku, do které na závěr zašleháme kávu.

4. Šlehačku rozetřeme na krém, posypeme strouhanou čokoládou a uložíme do ledničky.

5. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy.

Autor: Maruška

Bramborové řezy. Bramborové řezy jsou výborným dezertem, který si zamiluje celá vaše rodina. Příprava dezertu je jednoduchá a rychlá.
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ