Domácí marlenka

13.08 2015|Dezerty

Kdo jednou ochutnal marlenku, chce ji pořád. Lahodný medový dortík z Arménie si podmanil každého, kdo má rád sladké. Dnes pro vás máme domácí recept na marlenku.

Ingredience na domácí marlenku:

Těsto:
  • 250 g másla
  • 3 vejce
  • 300 g cukru krupice
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce medu
Krém:
  • 500 ml mléka
  • 6 lžic krupice
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 200 g másla
  • půl plechovky salka
Dále:
  • 100 g mletých ořechů
  • rum

Příprava domácí marlenky:


1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.

2. Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut při 200°C).

3. Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.

4. Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.

Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vlažné po kouskách vešleháme změklé máslo a salko. Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.

Autor: Monika

Kdo jednou ochutnal marlenku, chce ji pořád. Lahodný medový dortík z Arménie si podmanil každého, kdo má rád sladké. Dnes pro vás máme domácí recept na marlenku. Domácí marlenka
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ