Domácí marlenka
Recept na žloutkové řezy
Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Bramborové řezy
Žravé řezy s mandarinkami
Recept na žloutkové řezy
Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Bramborové řezy
Žravé řezy s mandarinkami
Domácí marlenka

Kdo jednou ochutnal marlenku, chce ji pořád. Lahodný medový dortík z Arménie si podmanil každého, kdo má rád sladké. Dnes pro vás máme domácí recept na marlenku.
Ingredience na domácí marlenku:
Těsto:
- 250 g másla
- 3 vejce
- 300 g cukru krupice
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 100 ml mléka
- 3 lžíce medu
- 500 ml mléka
- 6 lžic krupice
- 2 lžíce krupicového cukru
- 200 g másla
- půl plechovky salka
- 100 g mletých ořechů
- rum
Příprava domácí marlenky:
1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mouku smíchanou se sodou a mléko. Promícháme, pořád zahříváme na plotýnce. Nakonec přidáme celá vejce, důkladně promícháme jen co se spojí s ostatním, hmota by měla být mírně teplá.
2. Těsto (je tekuté) rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení, rozetřeme natenko a postupně upečeme do zezlátnutí (cca 8-10 minut při 200°C).
3. Vychladlé pláty poskládáme na sebe a okraje zařízneme. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
4. Jeden plát pokapeme rumem, potřeme třetinou krému, přiložíme druhý plát a lehce přimáčkneme. Postup opakujeme, končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí rozdrobených odkrojků s ořechy.
Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vlažné po kouskách vešleháme změklé máslo a salko. Necháme uležet 1-3 dny, pak krájíme na řezy.
Autor: Monika
Kdo jednou ochutnal marlenku, chce ji pořád. Lahodný medový dortík z Arménie si podmanil každého, kdo má rád sladké. Dnes pro vás máme domácí recept na marlenku. Domácí marlenka
Nejlepší recept
323
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ