Čokoládové řezy ze zakysané smetany

24.08 2015|Dezerty

Čokoládové řezy ze zakysané smetany zaujmou všechny milovníky kakaových a čokoládových dezertů. Řezy jsou díky marmeládě a těsta ze zakysané smetany vláčné a chutné.

Ingredience na čokoládové řezy ze zakysané smetany:

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 120 g hořké čokolády
  • 200 g másla
  • pikantní marmeláda
  • čokoládová poleva
  • šlehačka na ozdobení (není nutná)

Příprava čokoládových řezů ze zakysané smetany:


1. Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni necháme rozpustit (nebo v mikrovlnce). Do teplé rozpuštěné čokolády dáme na kousky pokrájené máslo, necháme ho též rozpustit a promícháme.

2. Do šlehací misky rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté světlé pěny. Pak vmícháme čokoládu s máslem, jogurt nebo smetanu a nakonec po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Těsto urovnáme do menšího vyššího plechu (asi poloviční velikosti oproti klasickému) nebo do větší dortové formy. Pomalu upečeme (40 minut při 180°C).

4. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpátky a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy. Můžeme ozdobit šlehačkou a posypat ořechy.

Autor: Lily

Čokoládové řezy ze zakysané smetany si musíte dopřát. Lahodný čokoládový zákusek s pikantní marmeládou, čokoládovou polevou a šlehačkou je neodolatelný. Čokoládové řezy
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ