Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Drobenkový koláč s tvarohem
Makovec
Recept na žloutkové řezy
Domácí marlenka
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Drobenkový koláč s tvarohem
Makovec
Recept na žloutkové řezy
Domácí marlenka
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládové řezy ze zakysané smetany zaujmou všechny milovníky kakaových a čokoládových dezertů. Řezy jsou díky marmeládě a těsta ze zakysané smetany vláčné a chutné.
Ingredience na čokoládové řezy ze zakysané smetany:
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 120 g hořké čokolády
- 200 g másla
- pikantní marmeláda
- čokoládová poleva
- šlehačka na ozdobení (není nutná)
Příprava čokoládových řezů ze zakysané smetany:
1. Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni necháme rozpustit (nebo v mikrovlnce). Do teplé rozpuštěné čokolády dáme na kousky pokrájené máslo, necháme ho též rozpustit a promícháme.
2. Do šlehací misky rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté světlé pěny. Pak vmícháme čokoládu s máslem, jogurt nebo smetanu a nakonec po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Těsto urovnáme do menšího vyššího plechu (asi poloviční velikosti oproti klasickému) nebo do větší dortové formy. Pomalu upečeme (40 minut při 180°C).
4. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpátky a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy. Můžeme ozdobit šlehačkou a posypat ořechy.
Autor: Lily
Čokoládové řezy ze zakysané smetany si musíte dopřát. Lahodný čokoládový zákusek s pikantní marmeládou, čokoládovou polevou a šlehačkou je neodolatelný. Čokoládové řezy
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ