Drobenkový koláč s tvarohem

08.09 2015|Dezerty
Drobenkový koláč s tvarohem

Drobenkový koláč s tvarohem je česká klasika, která se hodí pro každou příležitost. Příprava koláče je snadná, takže se do ní mohou pustit i méně zdatné kuchařky.

Ingredience na drobenkový koláč s tvarohem:

Drobenka:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
Náplň:
  • 500 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vejce, 500 ml mléka

Příprava drobenkového koláče s tvarohem:


1. Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota.

2. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky posekané máslo a rukama vyrobíme drobenku. Přidáme k ní celé vejce, vidličkou rozmícháme a pak opět rukama dovypracujeme.

3. Polovinu drobenky odsypeme do jiné misky a zapracujeme do ní kakao. Na plech vyložený papírem na pečení nasypeme hnědou drobenku a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na ni opatrně nalijeme tvarohovou hmotu, kterou posypeme světlou drobenkou.

4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (cca 30-40 minut). Krájíme až po úplném vychladnutí.

Autor: Jitka

Drobenkový koláč s tvarohem je chutný český dezert, který si určitě občas musíte připravit. Drobenkovým koláčem s tvarohem nakrmíte celou rodinu
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ