Jahodové řezy na plech

10.09 2015|Dezerty

Jahodové řezy na plech s pudinkovým krémem jsou chutné a na přípravu jednoduché. Pochutná si na nich celá vaše rodina.

Ingredience na jahodové řezy na plech:

Těsto:
  • 6 vajec
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • špetku prášku do pečiva
Krém:
  • 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
  • 1 jahodový pudinkový prášek
  • 200 g másla
  • 4 lžíce moučkového cukru
Na posypání:
  • 50 g čokolády

Příprava jahodových řezů na plech:


1. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.

2. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C).

3. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.

4. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.

Autor: Iva

Jahodové řezy na plech si připravíme s pudinkovým krémem. Řezy jsou chutné a na přípravu jednoduché. Pochutná si na nich celá vaše rodina. Jahodové řezy
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ