Křehký makový koláč

30.01 2016|Dezerty

Křehký makový koláč si rozhodně nenechte ujít. Tuhle klasiku ocení vaše rodina i návštěva. Příprava makového koláče je velmi jednoduchá.

Ingredience na křehký makový koláč:

Těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g hery
  • 2 žloutky
  • 5 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
Náplň:
  • 200 g mletého máku
  • 250 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 g másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 200 g vanilmixu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • necelých 600 ml vody

Příprava makového koláče:


1. Do vařícího mléka nasypeme mák, cukr, máslo, skořici a citronovou kůru. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

2. Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Oddělíme asi čtvrtinu a dáme ji do ledničky. Zbylou větší část rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3. 4 lžíce citronové šťávy doplníme vodou do 600 ml. Tímto zalijeme vanilmix a rozšleháme metličkou. Ihned vmícháme vychladlou makovou náplň a rozetřeme na těsto na plechu.

4. Zbytek těsta z ledničky rozválíme, vykrájíme z něho kytičky nebo jiné tvary a naskládáme na náplň.

5. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dorůžova (asi 20-25 minut).

6. Krájíme až po důkladném vychladnutí.

Autor: Lic

Křehký makový koláč. Křehký makový koláč si rozhodně nenechte ujít. Tuhle klasiku ocení vaše rodina i návštěva. Příprava makového koláče
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ