Profiteroles
Italský dezert: Lo zuccotto
Citrónový sorbet
Italský dezert: Sicilská cassata
Italský dezert: Sicilské cannoli
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Domácí pralinky z mascarpone
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Italský dezert: Lo zuccotto
Citrónový sorbet
Italský dezert: Sicilská cassata
Italský dezert: Sicilské cannoli
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Domácí pralinky z mascarpone
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Profiteroles

Profiteroles je krémový zákusek naplněný pudinkem, šlehačkou, krémem nebo zmrzlinou, a následně pokrytý krémovou čokoládou nebo karamelem. Nejběžnější způsob prezentace je umístění jednotlivých kousků do tvaru jehlanu.
Ingredience na Profiteroles:
Na pečivo Choux:
Na pudink:
Na náplň:
Na čokoládu:
- 500 ml vody
- 125 g másla nebo 100 g sádla
- 250 mouky
- 6 vajec
- špetka soli
- šálek kávového likéru Strega
Na pudink:
- 1 žloutek
- 250 ml mléka
- 125 gramů cukru
- 35 gramů mouky
- kůra z jednoho citronu
Na náplň:
- 400 ml smetany ke šlehání
- pudink
Na čokoládu:
- 600 g cukru
- 60 g kakaa
- 500 ml vody
- 500 ml mléka (nebo můžete použít jeden litr mléka)
- 80 g škrobu
- kůra z 1 pomeranče
- vanilin
- 2 lžíce likéru Strega
Příprava Profiteroles:
Připravte těsto choux tak, že přivedete k varu vodu se špetkou soli a másla, které ve vodě úplně rozpustěte. Po dosažení varu přidejte najednou mouku a za intenzivního míchání získáte tuhou a lepkavou směs. Pokračujte v míchání, dokud se směs neodděluje od stěn hrnce. Směs položte na desku nebo mramorový stůl (měl by být chladný), pak přidejte vejce, jedno po druhém, pak likér a zpracujte. Nalijte směs do sáčku s tryskou a vytvořte na plech věnečky. Pozor na vaření, na něm závisí úspěch Choux. Trouba musí být horká až 190. Věnečky jsou správně upečené pokud jsou uvnitř prázdné a suché. Necháme je vychladnout a mezitím si nachystáme krém. Smíchejte cukr s moukou. Lehce našlehejte žloutky a za stálého míchání dřevěnou vařečkou přidejte lžíce směsi cukru a mouky. Pokud je směs příliš tvrdá, přidejte trochu teplého mléka před tím, než budete pokračovat.
Pokud jste spotřebovali všechen cukr, přidejte zbývající mléko, přendejte vše do hrnce, přidejte citronovou kůru a přiveďte k varu přes nízkou teplotu. Za stálého míchání povaříme několik minut, vytáhněte citronovou kůru jinak krém bude hořký. Nechte schladnout, čas od času promíchejte. V hrnci smíchejte cukr s kakaem a škrobem a za stálého míchání dřevěnou vařečkou vmíchejte pomalu mléko smíchané s vodou, přidejte vanilin a pomerančovou kůry. Vařte na mírném ohni přidejte likér a duste dokud směs nebude mít požadovanou konzictenci. Vypněte a nechce vychladnout. Ušlehejte šlehačku. Naplňte profiteroles krémem, polijte nebo je namočte do čokolády, nastavějte je do požadovaného tvaru a ozdobte našlehanou šlehačkou. Profiteroles můžete ozdobit i kandovanou pomerančovou kůrou.
Profiteroles recept, autor: Jada
Profiteroles je to krémový zákusek z pudinkem, šlehačkou, krémem nebo zmrzlinou. Profiteroles recept z krémovou čokoládou nebo karamelem.
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ