Citrónový sorbet
Italský dezert: Sicilská cassata
Italský dezert: Sicilské cannoli
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Domácí pralinky z mascarpone
Italský dezert: Sicilská cassata
Italský dezert: Sicilské cannoli
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Domácí pralinky z mascarpone
Citrónový sorbet

Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně v horkých letních dnech. V Itálii je velmi často používán jako mezidobí mezi chody z masa a ryb.
Sorbet je velmi starý dezert. Jeho stopy lze nalézt i v Číně v sedmém století před naším letopočtem. Staří Řekové jej názývali "nápoj bohů", a dokonce i staří Římané ho připravovali velmi často. Do Itálie přišel sorbet z východu, někdy kolem roku 700. Brzy hozačili připravovat v Neapoli a Benátkách. Později se přesunul i na Sicílii, kde má stále velkou tradici.
Autor: Jad
Ingredience na citronový sorbet:
- citron
- voda
- cukr
- vaječný bílek
Příprava citronového sorbetu:
Umyjte a nakrájejte na proužky citronovou kůry. Jeden citron vymačkejte. V hrnci uvaříme vodu s cukrem. Poté sundejte z plamene a přidejte citronovou kůru a nechte vychladnout. Vznikly sirup smíchejte s citronovou šťávu, směs nalijte do zásobníků na led a dejte ji do mrazáku na několik hodin. Občas promíchejte. Vyšlehejte sníh z vaječných bílků a moučkového cukru ve vodní lázni (s velmi horkou vodou). Odstraňte z tepla téměř okamžitě a promíchejte metličkou. Pokračujte dokud směs neschladne. Pak smíchejte se zamrazenou směsí z citronu. Citronový sorbet ihned podáváme.Autor: Jad
Citrónový sorbet. Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ