Italský dezert: Sicilská cassata
Italský dezert: Sicilské cannoli
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Citrónový sorbet
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Italský dezert: Sicilské cannoli
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Citrónový sorbet
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Italský dezert: Sicilská cassata
Cassata je tradiční dezert z oblasti Palerma a Messiny. Cassata obvykle obsahuje neapolskou zmrzlinu kandované nebo sušené ovoce a ořechy.
Ingredience na sicilskou cassatu
Přísady na těsto:
Ricotový krém
Na dokončení cassaty
- 200 g mandlové mouky
- 200 g krystalového cukru
- 50 gramů vody
- Zelené potravinářské barvivo
Ricotový krém
- 500 g čerstvé ricotty
- 300 g cukru
- 50 gramů dýně, nakrájené na kostičky
- 50 gramů tmavé tekuté čokolády
- vanilka
Na dokončení cassaty
- ½ šálku rumu
- Cukr
- Voda
- Kandované ovoce na ozdobení - dýně, třešně, pomeranče, hrušky, mandarinky chuť
Příprava cassaty:
Ve vodě na mírném ohni rozpusťte za stálého míchání cukr. Jakmile cukr začne houstnout, přidejte mandlovou mouku a barviva. Dobře promíchejte a nalijte těsto na plátno na mramorový stůl. Nechte vychladnout a hněťte až dostanete hladké těsto. Válečkem vyválejte těsto na plát o tloušťce 7-8 mm. Pokud je ricotta mokrá, osušte ji. Dobře ji promíchejte s cukrem a extraktem z vanilky. Nechte ji hodinu odležet. Přidejte dýni a čokoládu. Rozdělte piškotový dort do tří disků. Jedním vystelte formu. Rozpusťte cukr ve vodě, ochuťte rumem a kořením a pokropte směsí těsto. Těsto pokryjte marcipánem. Totéž udělejte střídavě s okraji formy. Krém z riccoty nelijte do formy, přikryjte zbávajícím piškotem a nechte hodinu odpočívat. Mezitím si připravte glazuru z cukru a vody. Horkou glazurou polijte dort a dobře rozetřete. Na závěr ozdobte italský dezert kandovaným ovocem.Autor: Jada
Italský dezert: Sicilská cassata. Cassata je tradiční dezert z oblasti Palerma a Messiny. Cassata obvykle obsahuje neapolskou zmrzlinu kandované nebo sušené ovoce a ořechy.
Nejlepší recept
323
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ