Italský dezert: Lo zuccotto

28.02 2015|Dezerty

Italský dezert Lo zuccotto  je z části studený dezert. Jeho hlavními ingrediencemi je zmrzlina a piškotové těsto. Italský zákusek se připravuje několik dní předem a nechává se v ledničce. Lo Zuccotto pochází z Toskánska.

Ingredience na zuccotto pro osob:

  • 250g pan di spagna (italské piškotové těsto)
  • ½ l smetany
  • 400g ricotty
  • 50g moučkového cukru
  • 100g hořké čokolády
  • 50g kandovaného citronu
  • 50g kandovaných třešní
  • 5 lžic Maraschino (likér)
  • 5 lžic mléka

Na čokoládový sirup:
  • 1 lžíce kakaa
  • 100g cukru
  • 20g másla

Příprava italského dezertu:

Propasírujte ricottu. Připravte čokoládový sirup. V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo, přidejte kakao a 2 nebo 3 polévkové lžíce vody a kousek po kousku cukr. Míchejte směs dřevěnou vařečkou. Po 5 minutách se odstraní z tepla. Rozřežtě piškotový dort do plátků pravidelné tloušťky (1,5 palce). Piškotové těsto navlhčíme likérem zředěným mlékem. Dno formy vyplníme jednou částí piškotového těsta. Ušlehejte šlehačku, přidejte tvaroh a cukr. Rozdělte směs smetany s tvarohem do 2 částí. Do jedné z nich přidejte čokoládový sirup. Pak čokoládovou část nalijeme do formy a posypeme je polovinou kandovaného ovoce a polovinou kousků čokolády. S druhou částí uděláme to samé. Na závěr přikryjeme zbylým plátkem piškotového těsta. Navlhčíme Maraschinem a dáme chladit na 5 hodin. Těsně před podáváním nazdobíme dle chuti.

Autor: Jada

 

Italský dezert: Lo zuccotto. Italský dezert Lo zuccotto  je z části studený dezert. Jeho hlavními ingrediencemi je zmrzlina a piškotové těsto. Italský zákusek se připravuje
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ