Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Domácí pralinky z mascarpone
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Profiteroles
Italský dezert: Lo zuccotto
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Smetanový dezert
Polenta na sladko
Domácí pralinky z mascarpone
Čokoládová pěna z bílé čokolády
Profiteroles
Italský dezert: Lo zuccotto
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Smetanový dezert
Polenta na sladko
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Napoleon s příchutí citronu a malin je nadýchaný italský dezert z listového těsta, lahodného krému a malin. Je ideální ke kávě.
Napoleon pro 4 osoby:
Doba přípravy: 1 hodinaDoba vaření: 1 hodina (+ 1 hodina odpočinku)
Ingredience na dezert:
- 2 šálky mléka
- 2 citrony
- vanilková dužina
- 6 žloutků
- 1/2 šálku cukru
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce másla
- 1 balíček listového těsta
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru
- 100 g malin na ozdobu
- moučkový cukr na ozdobu
Příprava dezertu Napoleon:
V hrnci smícháme mléko, vanilkovou dužninu a citrónovou kůru. Zahřejeme a udržujeme v teple. V misce smícháme žloutky a cukr, dokud nezíská světlou a napěněnou konzistenci. Vmícháme kukuřičný škrob. Smícháme směs z mléka se směsí z vajec a za stálého míchání zapracováváme. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezačne vařit. Odstraníme z tepla a smícháme s máslem. Necháme úplně vychladnout. Listové těsto vyválíme na plech pokrytý pečícím papírem a propícháme vidličkou. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Pečeme v troubě na 200 ° C po dobu 9-12 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Zoubkovaným nožem nařežeme těsto do 9 obdélníků. Jednotlivé obdélníky z listového těsta dáme na talíři. Nalijeme lžíci připraveného krému, přikryjeme dalším plátkem těsta, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme malinami a pak už si můžete vychutnat kousek pravé Itálie.Autor: Jad
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin. Napoleon s příchutí citronu a malin je nadýchaný italský dezert z listového těsta, lahodného krému a malin. Je ideální ke kávě.
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ