Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin

28.02 2015|Dezerty
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin

Napoleon s příchutí citronu a malin je nadýchaný italský dezert z listového těsta, lahodného krému a malin. Je ideální ke kávě.

Napoleon pro 4 osoby:

Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 1 hodina (+ 1 hodina odpočinku)

Ingredience na dezert:

  • 2 šálky mléka
  • 2 citrony
  • vanilková dužina
  • 6 žloutků
  • 1/2 šálku cukru
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce másla
  • 1 balíček listového těsta
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru
  • 100 g malin na ozdobu
  • moučkový cukr na ozdobu

Příprava dezertu Napoleon:

V hrnci smícháme mléko, vanilkovou dužninu a citrónovou kůru. Zahřejeme a udržujeme v teple. V misce smícháme žloutky a cukr, dokud nezíská světlou a napěněnou konzistenci. Vmícháme kukuřičný škrob. Smícháme směs z mléka se směsí z vajec a za stálého míchání zapracováváme. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nezačne vařit. Odstraníme z tepla a smícháme s máslem. Necháme úplně vychladnout. Listové těsto vyválíme na plech pokrytý pečícím papírem a propícháme vidličkou. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem. Pečeme v troubě na 200 ° C po dobu 9-12 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Zoubkovaným nožem nařežeme těsto do 9 obdélníků. Jednotlivé obdélníky z listového těsta dáme na talíři. Nalijeme lžíci připraveného krému, přikryjeme dalším plátkem těsta, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme malinami a pak už si můžete vychutnat kousek pravé Itálie.

Autor: Jad

 

Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin. Napoleon s příchutí citronu a malin je nadýchaný italský dezert z listového těsta, lahodného krému a malin. Je ideální ke kávě.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ