Smetanový dezert

28.02 2015|Dezerty
Smetanový dezert

Máte chuť na něco sladkého a jemného? Pak vám určitě přijde za vděk smetanový dezert s kondenzovaným mlékem.

Smetanový dezert pro: 6 osoby


Doba přípravy: do hodiny

Ingredience na smetanový dezert:

  • 400 g tvarohu
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 2 listy želatiny
  • 397 g kondenzovaného mléka

Těsto:
  • 150 g na drobno nasekaných mandlí
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžičk medu
  • špetka soli

Příprava smetanového dezertu:

Plátky želatiny ponořte na 10 minut do vody. Mezitím propasírujte tvaroh a smíchejte ho s kondenzovaným mlékem. Směs dobře promíchejte metličkou a rozmělněte v ní želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Pak přimíchejte smetanu, vše dobře rozmíchejte a nalijte směs do formiček o objemu zhruba 125 ml. Dejte do ledničky na 4-5 hodin. Mezitím si připravte sušenky. V misce smíchejte mandlovou mouku a cukr, pak přidejte pomerančovou kuru, lžičku medu, bílek a špetku soli. Vytvořte ze směsi těsto, vyválejte ho na pečícím papíru a pečte na 160 stupňů na 10 minut. Nechte těsto vychladnout a vykrojte z něj sušenky o velikosti nádob, do kterých jste dali tekutou část dezertu. Na takto vytvořené sušenky vyklopte formičky. Ozdobte mandlemi a ovocem.

Autor: Jad
Foto: stu_spivack

Smetanový dezert. Máte chuť na něco sladkého a jemného? Pak vám určitě přijde za vděk smetanový dezert s kondenzovaným mlékem.
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ