Smetanový dezert
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Domácí pralinky z mascarpone
Polenta na sladko
Krémový rýžový nákyp
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Clafoutis s třešněmi
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Úžasná tvarohová buchta na plech s ovocem
Italské dezerty: Napoleon s příchutí citronu a malin
Domácí pralinky z mascarpone
Polenta na sladko
Krémový rýžový nákyp
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Clafoutis s třešněmi
Smetanový dezert
Máte chuť na něco sladkého a jemného? Pak vám určitě přijde za vděk smetanový dezert s kondenzovaným mlékem.
Smetanový dezert pro: 6 osoby
Doba přípravy: do hodiny
Ingredience na smetanový dezert:
- 400 g tvarohu
- 200 ml smetany na šlehání
- 2 listy želatiny
- 397 g kondenzovaného mléka
Těsto:
- 150 g na drobno nasekaných mandlí
- 130 g moučkového cukru
- 1 bílek
- kůra z 1 pomeranče
- 1 lžičk medu
- špetka soli
Příprava smetanového dezertu:
Plátky želatiny ponořte na 10 minut do vody. Mezitím propasírujte tvaroh a smíchejte ho s kondenzovaným mlékem. Směs dobře promíchejte metličkou a rozmělněte v ní želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Pak přimíchejte smetanu, vše dobře rozmíchejte a nalijte směs do formiček o objemu zhruba 125 ml. Dejte do ledničky na 4-5 hodin. Mezitím si připravte sušenky. V misce smíchejte mandlovou mouku a cukr, pak přidejte pomerančovou kuru, lžičku medu, bílek a špetku soli. Vytvořte ze směsi těsto, vyválejte ho na pečícím papíru a pečte na 160 stupňů na 10 minut. Nechte těsto vychladnout a vykrojte z něj sušenky o velikosti nádob, do kterých jste dali tekutou část dezertu. Na takto vytvořené sušenky vyklopte formičky. Ozdobte mandlemi a ovocem.Autor: Jad
Foto: stu_spivack
Smetanový dezert. Máte chuť na něco sladkého a jemného? Pak vám určitě přijde za vděk smetanový dezert s kondenzovaným mlékem.
Nejlepší recept
337
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ