Krémový rýžový nákyp

28.02 2015|Dezerty
Krémový rýžový nákyp

Krémový rýžový nákyp je klasika, kterou ocení především vaše děti. Kombinace mléčné rýže a rozinek však může potěšit i ne jednoho dospělého.

Rýžový nákyp pro: 4 osoby

Dobra přípravy: 45 minut

Ingredience na rýžový nákyp:

  • 3/4 šálku bílé rýže
  • 2 šálky mléka
  • 1/3 šálku cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava rýžového nákypu:

Přiveďte k varu 1 a 1/2 šálku vody. Přidejte rýži. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a duste 20 minut. V čistém hrnci smíchejte 1 a 1/2 šálku vařené rýže, 1 a 1/2 šálku mléka, cukr a sůl. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí - zhruba 15 až 20 minut. Pak vmíchejte 1/2 šálku mléka s rozšlehaným vejcem a rozinkami a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty. Odstraňte z plamene a vmíchejte máslo a vanilku.

Autor: Jad

Krémový rýžový nákyp je klasika, kterou ocení především vaše děti. Kombinace mléčné rýže a rozinek však může potěšit i ne jednoho dospělého. Krémový rýžový nákyp
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ