Čokoládové suflé pro milovníky čokolády

25.12 2016|Dezerty
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády

Čokoládové suflé je klasika pro milovníky čokolády. Příprava suflé není složitá, proto ji zvládnou i ti méně šikovní kuchyři.

Ingredience na čokoládové suflé:

  • 80 g jemné hořké čokolády
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • 20 g kakaového prášku
  • 5 čerstvých vajec
  • 70 g cukru
  • špetka soli
  • máslo

Příprava čokoládového suflé:

Formu vymažte máslem a vysypejte práškovým cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Na rozpuštěném másle nechte zpěnit mouku, po částech metličkou vešlehejte mléko, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte 5 minut vařit. Sundejte ze sporáku a vmíchejte kakao a čokoládu. Rozklepněte vejce a u čtyřech dalších oddělte žloutek od bílku. Napřed vmíchejte do čokoládového krému celé vejce a pak postupně 4 žloutky. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Bílky s cukrem a solí ušlehejte do tuhého snhu a pak sníh po částech vmíchejte do čokoládového krému. Směsí do dvou třetin naplňte formu. Plech z trouby naplňte vodou a vložte do něj formu. Suflé pečte při 180 stupních asi 40 minut. Během pečení neotvírejte dvířka.

Autor: Jada

Čokoládové suflé pro milovníky čokolády. Čokoládové suflé je klasika pro milovníky čokolády. Příprava suflé není složitá, proto ji zvládnou i ti méně šikovní kuchyři.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ