Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Krémový rýžový nákyp
Polenta na sladko
Smetanový dezert
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Clafoutis s třešněmi
Čokoládový krém s pomerančem
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Nadýchaný, dietní medový dort
Krémový rýžový nákyp
Polenta na sladko
Smetanový dezert
Kynuté buchty s příchutí Nesquik
Clafoutis s třešněmi
Čokoládový krém s pomerančem
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Nadýchaný, dietní medový dort
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Čokoládové suflé je klasika pro milovníky čokolády. Příprava suflé není složitá, proto ji zvládnou i ti méně šikovní kuchyři.
Ingredience na čokoládové suflé:
- 80 g jemné hořké čokolády
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1/4 l mléka
- 20 g kakaového prášku
- 5 čerstvých vajec
- 70 g cukru
- špetka soli
- máslo
Příprava čokoládového suflé:
Formu vymažte máslem a vysypejte práškovým cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Na rozpuštěném másle nechte zpěnit mouku, po částech metličkou vešlehejte mléko, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte 5 minut vařit. Sundejte ze sporáku a vmíchejte kakao a čokoládu. Rozklepněte vejce a u čtyřech dalších oddělte žloutek od bílku. Napřed vmíchejte do čokoládového krému celé vejce a pak postupně 4 žloutky. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Bílky s cukrem a solí ušlehejte do tuhého snhu a pak sníh po částech vmíchejte do čokoládového krému. Směsí do dvou třetin naplňte formu. Plech z trouby naplňte vodou a vložte do něj formu. Suflé pečte při 180 stupních asi 40 minut. Během pečení neotvírejte dvířka.Autor: Jada
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády. Čokoládové suflé je klasika pro milovníky čokolády. Příprava suflé není složitá, proto ji zvládnou i ti méně šikovní kuchyři.
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ