Clafoutis s třešněmi
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Krémový rýžový nákyp
Polenta na sladko
Smetanový dezert
Čokoládový krém s pomerančem
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Nadýchaný, dietní medový dort
Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou
Čokoládové suflé pro milovníky čokolády
Krémový rýžový nákyp
Polenta na sladko
Smetanový dezert
Čokoládový krém s pomerančem
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Nadýchaný, dietní medový dort
Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou
Clafoutis s třešněmi
Lehký dezert nebo sladký nákyp? Clafoutis s třešněmi může být obojí. Recept pochází z francouzské provincie Limousin a je naprosto úžasný.
Ingredience na calfoutis s třešněmi:
- 600 g tmavých třešní
- 3 vejce
- 1 bílek
- 80 g cukru
- 1/4 l mléka
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžíc hladké mouky
- máslo a mouka na formu
Příprava calfoutis s třešněmi:
Troubu předehřejte na 200 stupň. Formu vymažte a vysypejte moukou. Třešně omyjte, nechte okapat a zbavte pecek. Vejce, bílek a cukr ušlehejte ručním šlehačem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl, vanilkový cukr a mouku. Přidejte třešně, promíchejte a směs nalijte do formy. Pečte při 170 stupních asi 40 minut.Autor: Jada
Clafoutis s třešněmi. Lehký dezert nebo sladký nákyp? Clafoutis s třešněmi může být obojí. Recept pochází z francouzské provincie Limousin a je naprosto úžasný.
Nejlepší recept
319
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ