Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou
Nadýchaný, dietní medový dort
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Čokoládový krém s pomerančem
Clafoutis s třešněmi
Domácí chalva - orientální pochoutka za pár minut
Rychlé lívance bez kynutí
Lahodný banánový dort
Domácí koblížky s vaječným likérem
Nadýchaný, dietní medový dort
Pravé italské tiramisu z mascarpone
Čokoládový krém s pomerančem
Clafoutis s třešněmi
Domácí chalva - orientální pochoutka za pár minut
Rychlé lívance bez kynutí
Lahodný banánový dort
Domácí koblížky s vaječným likérem
Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes si připravíme sladkou variantu, kterou nám během dětství připravovala babička - palačinky s jahodami a zakysanou smetanou. Recept je velmi rychlý, takže jej stihnet připravit do 15 minut.
Ingredience na babiččiny palačinky se zakysanou smetanou a jahodami:
- 2 vejce
- 400 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 1/2 lžičky vanilkové příchutě
- špetka soli
- 250 g jahod
- zakysanou smetanu
- moučkový cukr
Příprava palačinek se zakysanou smetanou a jahodami:
Hladkou mouku rozmixujte do hladka se solí, mlékem, vanilkovým extraktem a dvěmi vejci. Kdo chce, může přidat i trochu cukru. Měla by vám vzniknout hladká a středně hustá směs. Teflonovou pánev lehce potřete oleje a vlijte přibližně jednu malou naběračku palačinkového těsta. Palačinku osmahněte z obou stran dozlatova. Zakysanou smetanu smíchejte s moučkovým cukrem dle své chuti. Jahody umyjte a nakrájejte na poloviny nebo plátky. Můžete je pocukrovat. Palačinku natřete zakysanou smetanou a posypejte jahodami. Kdo má rád, může na ně nastrouhat čokoládu nebo je polít čokoládovou polevou.Autor: JaDa
Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou. Domácí babiččiné palačinky se zakysanou smetanou a jahodami jsou naprosto vynikající záležitost, které se nic nevyrovná. Recept na palačinky je
Nejlepší recept
331
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Eliška|16.06 2015 17:43
Jsou výborné, tenhle recept patří mezi moje oblíbené. Super jsou s banánem a čokoládou
Odpovědět
2