Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou

24.05 2015|Dezerty
Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou

Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes si připravíme sladkou variantu, kterou nám během dětství připravovala babička - palačinky s jahodami a zakysanou smetanou. Recept je velmi rychlý, takže jej stihnet připravit do 15 minut.

Ingredience na babiččiny palačinky se zakysanou smetanou a jahodami:

  • 2 vejce
  • 400 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky vanilkové příchutě
  • špetka soli
  • 250 g jahod
  • zakysanou smetanu
  • moučkový cukr

Příprava palačinek se zakysanou smetanou a jahodami:

Hladkou mouku rozmixujte do hladka se solí, mlékem, vanilkovým extraktem a dvěmi vejci. Kdo chce, může přidat i trochu cukru. Měla by vám vzniknout hladká a středně hustá směs. Teflonovou pánev lehce potřete oleje a vlijte přibližně jednu malou naběračku palačinkového těsta. Palačinku osmahněte z obou stran dozlatova. Zakysanou smetanu smíchejte s moučkovým cukrem dle své chuti. Jahody umyjte a nakrájejte na poloviny nebo plátky. Můžete je pocukrovat. Palačinku natřete zakysanou smetanou a posypejte jahodami. Kdo má rád, může na ně nastrouhat čokoládu nebo je polít čokoládovou polevou.

Autor: JaDa

Babiččiny palačinky s jahodami a zakysanou smetanou. Domácí babiččiné palačinky se zakysanou smetanou a jahodami jsou naprosto vynikající záležitost, které se nic nevyrovná. Recept na palačinky je
Nejlepší recept

 331 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Eliška|16.06 2015 17:43
Jsou výborné, tenhle recept patří mezi moje oblíbené. Super jsou s banánem a čokoládou
Odpovědět
 2