Domácí koblížky s vaječným likérem

16.06 2015|Dezerty

Domácí koblížky jsou velmi jednoduché, ale výsledek rozhodně stojí za to. Naplnit je můžete džemem, povidly, čokoládou nebo krémem. Našim dnešním tipem je krém z vaječného likéru, díky němuž dostanou vaše koblížky slavnostní příchuť.

Ingredience na domácí koblížky:

  • 2 čajové lžičky sušených kvasnic
  • 350 g hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 20 ml mléka
  • olej na smažení

Na krém:
  • 1/4 slazeného kondenzovaného mléka
  • vanilkový puding
  • 1/2 litru mléka
  • 1/4 skleničky rumu


Příprava domácích koblížků s vaječným likérem:


1. Zahřejte mléko, dejte do něj droždí a promíchejte ho.

2. Přidejte několik lžic mouky a lžíci cukru a nechte na teplém místě asi hodinu.

3. Poté přidejte mouku, cukr, sůl, vejce, olej a promíchejte.

4. Zakryjte těsto bavlněným ručníkem a nechte na další půlhodiny na teplém místě.

5. Mezitím si uvařte puding, smíchejte jej s kondenzovaným mlékem a rumem.

6. Vytvořte z těsta tradiční tvar

7. Rozehřejte na pánvi s tlustým dnem olej a osmažte v něm koblihy z obou stran.

8. Koblihy odkládejte na ubrousek, aby z nich odsál přebytečný tuk

9. Koblihy naplňte krémem a posypejte moučkovým cukrem.

Autor: Jada

Domácí koblížky s vaječným likérem. Domácí koblížky jsou velmi jednoduché, ale výsledek rozhodně stojí za to. Našim dnešním tipem je krém z vaječného likéru, díky němuž dostanou vaše koblížky slavnostní příchuť.
Nejlepší recept

 327 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ