Domácí levandulová zmrzlina

19.06 2015|Dezerty

Existuje mnoho receptů, ve kterých můžete využít levanduli. Už jste však zkusili domácí levandulovou zmrzlinu?Neváhejte, je opravdu výjimečná.

Ingredience na domácí levandulovou zmrzlinu:

  • 3 šálky více než 33 % smetany
  • 2 lžíce sušených květů levandule
  • 4 žloutky
  • šálek cukru
  • 2 lžičky pšeničné mouky

Příprava domácí zmrzliny z levnadule:

1. Smíchejte smetanu a levanduli a přiveďte k varu. Nechte vařit pod pokličkou asi 10-15 minut.
2. Rozšlehejte žloutky s cukrem a přidejte k nim mouku.
3. Pomalu smíchejte obě směsi. Přiveďte za stálého míchání k varu, dokud zmrzlina nezhoustne.
4. Nyní naplňte směs do velké sklenice nebo nádoby a nechte zmrznout.

Autor: JaDa

Domácí levandulová zmrzlina. Existuje mnoho receptů, ve kterých můžete využít levanduli. Už jste však zkusili domácí levandulovou zmrzlinu? Neváhejte, je opravdu výjimečná.
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ