Domácí citronové marshmallow kostky
Nejlepší jablečný koláč s medem
Tvarohové koláčky s krupicí
Domácí levandulová zmrzlina
Domácí koblížky s vaječným likérem
Pistáciové cupcakes
Dýňový cheesecake
Estonský kringel
Zamotané koláče
Nejlepší jablečný koláč s medem
Tvarohové koláčky s krupicí
Domácí levandulová zmrzlina
Domácí koblížky s vaječným likérem
Pistáciové cupcakes
Dýňový cheesecake
Estonský kringel
Zamotané koláče
Domácí citronové marshmallow kostky
Kdo by neměl rád marshmallow. Sladkých a nadýchaných bonbónů nebylo nikdy dost. Citronové marshmallow kostky vám tyto výtečné bonbony zcela nahradí.
Ingredience na marshmallow kostky:
Spodní vrstva:
Náplň:
Marshmallow vrstva:
- 2/3 šálku sušených sušenek
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku sušeného kokosu
- 1 lžíce cukru
- 1/3 šálku čerstvého másla
Náplň:
- 300 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 5 velkých žloutků
- 2/3 šálku čerstvé citronové šťávy
- 2 lžičky citronové kůry
Marshmallow vrstva:
- 5 lžíc studené vody
- 2 a 1/4 lžičky želatiny v prášku
- 1 lžička rozdrobených pusinek
- 1/2 hnrku cukru
- 1/4 šálku bílého kukuřičného sirupu
- špetka soli
Příprava marshmallow kostek:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pekáč pokryjte pečícím papírem. Smíchjte všechny ingredience na spodní vrstvu marshmallow a nalijte je do připravené formy. Pečte asi 12 minut. Vytáhněte a nechte chladit a mezitím připravte prostřední náplň.
2. Troubu nechte puštěnou, jen ji snižte asi na 160 stupňů. Smíchejte všechny přísady na náplň a nalijte je do další formy. Pečte asi 20 minut. Poté nechte opět chladit.
3. Nyní si připravte marshmallow vrstvu. Vyšlehejte tři lžíce studené vody s želetinovým práškem a práškem ze sněhových pusinek.
4. Přiveďte k varu 2 lžíce vody, cukru a kukuřičný škrob. Vařte odkryté bez míchání, dokud směs nedosáhne teploty 115 stupňů. Pak směs nalijte do mísy s marshmallow vrstvou a velmi rychle míchejte. Objem se musí ztrojnásobit a během pěti minut ochladit.
5. Výjměte z lednice citronový základ, dejte na něj druhou vrstvu a na ní nalijte třetí vrstvu a nechte vychladit.
6. Před podáváním je dobré horní vrstvu lehce opálit, ale není to nutnost.
Autor: JaDa
Domácí citronové marshmallow kostky. Kdo by neměl rád marshmallow. Sladkých a nadýchaných bonbónů nebylo nikdy dost. Citronové marshmallow kostky vám tyto výtečné bonbony zcela nahradí.
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ