Zamotané koláče
Estonský kringel
Dýňový cheesecake
Pistáciové cupcakes
Domácí citronové marshmallow kostky
Šneci s nutellou
Pařížský dort
Nejlepší čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort
Estonský kringel
Dýňový cheesecake
Pistáciové cupcakes
Domácí citronové marshmallow kostky
Šneci s nutellou
Pařížský dort
Nejlepší čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort
Zamotané koláče
Koláčky k Česku tak nějak patří. Receptů na ně najdete opravdu mnoho. Jedním z těch atypických je recept na zamotané koláče.
Ingredience na zamotané koláče:
- 500 g hladké mouky
- 40 g kvasnic
- 50 g cukru krystal
- 250 ml vlažného mléka
- 75 g změklého másla
- špetka soli
- 1 celé vejce
- citronová kůra
Náplň:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce krystal
- švestky
- trochu rozpuštěného másla na potření
Příprava zamotaných koláčů:
1. Všechny ingredience na těsto na zamotané koláče vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut.
2. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin.
3. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.
Autor: Anežka
Zamotané koláče. Koláčky k Česku tak nějak patří. Receptů na ně najdete opravdu mnoho. Jedním z těch atypických je recept na zamotané koláče.
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ