Zamotané koláče

22.03 2013|Dezerty

Koláčky k Česku tak nějak patří. Receptů na ně najdete opravdu mnoho. Jedním z těch atypických je recept na zamotané koláče.

Ingredience na zamotané koláče:

  • 500 g hladké mouky
  • 40 g kvasnic
  • 50 g cukru krystal
  • 250 ml vlažného mléka
  • 75 g změklého másla
  • špetka soli
  • 1 celé vejce
  • citronová kůra

Náplň:
  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce krystal
  • švestky
  • trochu rozpuštěného másla na potření

Příprava zamotaných koláčů:


1. Všechny ingredience na těsto na zamotané koláče vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut.

2. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin.

3. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.

Autor: Anežka

Zamotané koláče. Koláčky k Česku tak nějak patří. Receptů na ně najdete opravdu mnoho. Jedním z těch atypických je recept na zamotané koláče.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ