Dýňový cheesecake

10.07 2015|Dezerty

Cheesecake patří k oblíbeným dezertům v jakékoliv podobě. Dnes pro vás máme tip na jeho zdravou variantu. Připravíme si delikátní a voňavý dýňový cheesecake.

Ingredience na dýňový cheesecake:

  • 100 g másla
  • 300 g sušenek
  • 900 g oloupané dýně
  • 150 g másla
  • 300 g tvarohového sýru
  • 20 g želatiny
  • 250 ml 33 % smetany
  • 200 ml mléka
  • 2+3 lžíce moučkového cukru
  • 150 g borůvek
  • 100 ml amaretta
  • 1 pomeranč

Příprava dýňového cheesecaku:


1. Namočte želatinu ve studené vodě na 20 minut. Sušenky rozdrťe a smíchejte s máslem, dejte je do dortové formy a pak chladit do ledničky.

2. Nakrájejte na malé kostičky dýni. Z pomeranče odstraňte kůru a vymačkejte šťávu. Rozhřejte na pánvi máslo a osmahněte na něm dýni s cukrem, kúrou a šťávou z pomeranče a amarettem.

3. Přidejte mléko, želatinu a přiveďte k varu. Vše rozmixujte.

4. Vyšlehejte šlehačku a poté ji přidejte do řádně vychlazené dýňové směsi. Přimíchejte borůvky a čokoládu.

5. Tekutou směs vlijte na sušenkový korpus a nechte v lednici asi hodinu.

6. Před servírováním posypte moučkovým cukrem.

Autor: Lara

Dýňový cheesecake. Cheesecake patří k oblíbeným dezertům v jakékoliv podobě. Dnes pro vás máme tip na jeho zdravou variantu. Připravíme si delikátní a voňavý dýňový cheesecake.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ