Estonský kringel

18.08 2015|Dezerty

Estonský kringel je tradiční sladké pečivo, které se v Estonsku těší nebývalé oblibě. Kringel chutná podobně jako naše trdelníky nebo skořicové šneky. Jednoduše řečeno, je prostě úžasný.

Ingredience na estonský kringel:

Těsto:
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 600 g hladké mouky
  • 40 g čerstvého droždí
Náplň:
  • 10 lžic cukru krupice
  • 3 lžičky skořice
  • 100 g změklého másla

Příprava estonského kringelu

:
1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.

2. Cukr smícháme se skořicí.

3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu.

4. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady (viz foto). Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.

5. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Autor: Anežka

Estonský kringel patří k tradičním moučníkům Estonska. Křehké a nadýchané pečivo je podobné našim trdelníkům nebo skořicovým šnekům. Estonský kringel
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ