Estonský kringel
Dýňový cheesecake
Pistáciové cupcakes
Domácí citronové marshmallow kostky
Nejlepší jablečný koláč s medem
Zamotané koláče
Šneci s nutellou
Pařížský dort
Nejlepší čokoládový dort
Dýňový cheesecake
Pistáciové cupcakes
Domácí citronové marshmallow kostky
Nejlepší jablečný koláč s medem
Zamotané koláče
Šneci s nutellou
Pařížský dort
Nejlepší čokoládový dort
Estonský kringel
Estonský kringel je tradiční sladké pečivo, které se v Estonsku těší nebývalé oblibě. Kringel chutná podobně jako naše trdelníky nebo skořicové šneky. Jednoduše řečeno, je prostě úžasný.
Ingredience na estonský kringel:
Těsto:
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 600 g hladké mouky
- 40 g čerstvého droždí
- 10 lžic cukru krupice
- 3 lžičky skořice
- 100 g změklého másla
Příprava estonského kringelu
:1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
2. Cukr smícháme se skořicí.
3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
4. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady (viz foto). Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
5. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.
Autor: Anežka
Estonský kringel patří k tradičním moučníkům Estonska. Křehké a nadýchané pečivo je podobné našim trdelníkům nebo skořicovým šnekům. Estonský kringel
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ