Čokoládová pěna z bílé čokolády

28.02 2015|Dezerty
Čokoládová pěna z bílé čokolády

Výtečná čokoládová pěna z bílé čokolády je jednoduše mňamka. Jednoduchý recept máte hotový za pár minut a pak už si můžete jen vychutnávat.

Čokoládová pěna pro 4 osoby

Příprava čokoládové pěny: 20 minut

Ingredience na čokoládovou pěnu:

  • 235 g bílé čokolády
  • broskvová želatina
  • 125 g plnotučného mléka
  • 250 g smetany

Příprava čokoládové pěny:

Želatinu namočte do studené vody asi na 10 minut. Bílou čokoládu roztavte ve vodní lázni. V hrnci rozehřejte mléko. Jakmile začne vřít, odstavte a vmíchejte do něj želatinu. Do rozpuštěné čokolády nalijte třetinu mléka a dobře rozmíchejte. Pak to zopakujte s druhou a třetí třetinou. Dokud nevznikne hladká tekutina. Nechte vychladnout při pokojové teplotě. Mezitím vyšlehejte šlehačku. Pak směs znovu začnětě vařit. Ujistěte se, že směs mléka a čokolády má teplotu mezi 35-45 stupni a pak do ní vmíchejte šlehačku. Poté nalijte čokoládovou pěnu do kelínků a nechte chladit alespoň 12 hodin.  A čokoládová pěna je hotová. Dobrou chuť!

Autor: Jad


 

Čokoládová pěna z bílé čokolády. Výtečná čokoládová pěna z bílé čokolády je jednoduše mňamka. Jednoduchý recept máte hotový za pár minut a pak už si můžete jen vychutnávat.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ