Italský dezert: Sicilské cannoli
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Italský dezert: Sicilská cassata
Citrónový sorbet
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Smetanový dezert s jahodami
Italský dezert: Sicilská cassata
Citrónový sorbet
Italský dezert: Lo zuccotto
Profiteroles
Italský dezert: Sicilské cannoli
Italský dezert canolli, původně ze Sicílie, se v každém místě liší svou výzdobou. Například v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie.
V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být striktně ovocný a svěží. Jeto pochoutka obyvatele Sicílie natolik uctívaná, že v Palermu pořádají každý rok "Festival cannoli."
Na krém:
Autor: Jad
Ingredience na sicilské canolli:
- 400 g mouky
- 75 gramů sádla
- 40 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 bílek
- špetka soli
- 15 g kakaového prášku
- 60 g suchého Marsala
- 60 g bílého octa
- podzemnicový olej na smažení
Na krém:
- 1 kg čerstvé ricotty
- 600 g cukru
- Špetka mleté skořice (nejlépe se obsahem vanilky)
- 150 g tekuté tmavé čokolády
- Kandované třešně (2 pro 1 trubičku)
- Kandované pomerančové kůry (1 pro 1 trubičku)
Příprava trubiček na italský dezert:
Promíchejte mouku, cukr, kakao a sůl. Přidejte do směsi mouky sádlo a dobře promíchejte, pak přidejte vejce, a nakonec marsalu a ocet, dokud těsto není měkká, dobře zpracovatelné. Zabalte do fólie a dejte do ledničky na minimálně jednu hodinu. Pak těsto vyválejte na disky o průměru 10 cm. Plátky potřete olejem, bílkem a natočte na formičky trubiček a dejte smažit do velkého nožství oleje. Jakmile jsou pěkně zlaté, vytáhněte a dejte vychladnout na papírové útěrky.Příprava krému na italský dezert:
Riccotu dobře promíchejte s cukrem. Nechte ji hodinu ulěžet Pak přidejte skořici a hořkou čokoládu.Trubičky naplňte krémem. Na konce umístěte kandované třešně, posypejte moučkovým cukrem a ozdobte kousky kandované pomerančové kůry. Tímto je italský dezert hotový a můžete podávat.Autor: Jad
Italský dezert: Sicilské cannoli. Italský dezert canolli, původně ze Sicílie, se v každém místě liší svou výzdobou. Například v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných
Nejlepší recept
324
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ