Smetanový dezert s jahodami
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Italský dezert: Sicilské cannoli
Italský dezert: Sicilská cassata
Citrónový sorbet
Výborná buchta s jablky, mrkví a tvarohem
Maliny se zmrzlinou a bazalkovým cukrem
Italský dezert: Sicilské cannoli
Italský dezert: Sicilská cassata
Citrónový sorbet
Smetanový dezert s jahodami
Smetanový dezert s jahodami je naprosto famózní. Jemná chuť smetany v kombinaci s karamelizovanými jahodami je to pravé i pro ty nejmlsnější jazýčky.
Smetanový dezert jahodami pro: 6 osob:
Doba přípravy: 50 minut + 4 hodiny v ledničceIngredience na smetanový dezert:
- 500 ml mléka
- 250 g jahod
- 220 g krupice
- 200 ml smetany na šlehání
- 5 žloutků
- 2 vejce
- vanilkový lusk
- kávová zrna
- skořice v celku
- limetka
- máslo
Postup výroby smetanového dezertu:
Vyšlehejte vejce a žloutky se 75 gramy cukru. Zahřejte mléko se smetanou, 1 luskem vanilky rozkrojeným podélně, kouskem skořice, několika kávovými zrny a 75 gramy cukru. Jakmile začne vřít, přelijte tekutinu přes síto za stálého míchání na vyšlehaná vejce. Vzniklý krém promíchejte metličkou a pak ho nalijte do 6 formiček, naskládaných do pekáčku. Naplňte pekáček horkou vodou do poloviny výšky formiček a formičky přikryjte alobalem. Dejte pekáček s formičkami do trouby vyhřáté na 120 stupňů. Po hodině odstraňte alobal a pečte dalších 30 minut. Poté vytáhněte z trouby a nechte zchladnout při pokojové teplotě. Pak dejte do lednice asi na 4-5 hodin. Očistěte jahody, nakrájejte je na kostičky a dejte na pánev s 15 g másla, 70 g cukru a kůrou z poloviny limetky. Vařte až se cukr zkaramelizuje a jahody obalí. Vyklepněte krém z formiček na talíře. Smetanový dezert s jahodami podávejte s ledovými jahodami a dle chuti posypte nastrouhanou kůrou z limetky.Autor: Jada
Smetanový dezert s jahodami. Smetanový dezert s jahodami je naprosto famózní. Jemná chuť smetany v kombinaci s karamelizovanými jahodami je to pravé i pro ty nejmlsnější jazýčky.
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ