Lahodný schwarzwaldský dort s višněmi
Bezlepková buchta s margotkou
Jednoduchý čokoládový dort
Nejlepší čokoládový dort
Pařížský dort
Bezlepkový mandlový dort
Bezlepkový štrůdl
Višňový dort ve tvaru srdce
Meruňkový dort
Bezlepková buchta s margotkou
Jednoduchý čokoládový dort
Nejlepší čokoládový dort
Pařížský dort
Bezlepkový mandlový dort
Bezlepkový štrůdl
Višňový dort ve tvaru srdce
Meruňkový dort
Lahodný schwarzwaldský dort s višněmi
Schwarzwaldský višňový dort je klasika, na které si rozhodně pochutnáte. Pokud hledáte vhodný dort k narozeninám, pak je schwarzwaldský dort určitě ten pravý.
Ingredience na schwarzwaldský višňový dort:
Těsto:
Náplň:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 160 g bezlepkové směsi Jizerka
- 50 g kakaa
- 20 g strouhaných mandlí
- 60 g rozpuštěného másla
Náplň:
- 1 sklenice višňového kompotu (700 g)
- 2 lžíce solamylu
- 2 lžíce cukru
- 750 ml smetany ke šlehání
- 2 sáčky vanilkového cukru
- hořká čokoláda
Příprava schwarzwaldského višňového dortu:
1. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky, pak vychladlé máslo. Vařečkou vmícháme zlehka Jizerku smíchanou s kakaem a mandlemi.
2. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy (průměr 24 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme při 180°C asi půl hodiny. Necháme vychladnout.
3. Kompot scedíme, šťávu zachytíme. 16 višní odložíme bokem, ostatní vypeckujeme. Šťávy z kompotu by mělo být 250-300 ml, pokud máme méně, doplníme na 250 ml vodou.
4. Ve 2-3 lžících vody rozmícháme solamyl, spolu s cukrem přidáme ke šťávě a minutu povaříme. Odstavíme, vsypeme vypeckované višně a necháme vychladnout.
5. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha.
6. Vychladlý korpus rozkrojíme podélně na dvě části. Spodní část potřeme tenkou vrstvou šlehačky. Cukrářským sáčkem s širší špičkou vytvoříme ze šlehačky soustředné kruhy (viz foto). Mezery mezi nimi vyplníme uvařenou višňovou směsí.
7. Povrch zatřeme tenkou vrstvou šlehačky, přiložíme prostřední část korpusu a celý postup zopakujeme. Po sestavení celého dortu potřeme ze všech stran šlehačkou a ze zbylé šlehačky vytvoříme po obvodu horní plochy 16 pusinek, na jejichž špičky uložíme po jedné višni.
8. Střed dortu posypeme strouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Schwarzwaldský višňový dort je lehký šlehačkový dort, který se hodí pro každou příležitost. Příprava schwarzwaldského dortu s višněmi není složitá
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ