Bezlepkový štrůdl

04.04 2019|Dezerty
Bezlepkový štrůdl

Bezlepkový štrůdl je skvělou volbou nejen pro ty, co drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je krátce po sklizni jablek, bezlepkový štrůdl je skvělou volbou pro nedělní dezert.

Ingredience na bezlepkový štrůdl:

Těsto:
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 2 kelímky bezlepkové směsi Jizerka
  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu

Náplň:
  • 2 hrsti strouhaných ořechů
  • 4-5 jablek
  • skořicový cukr
  • 1 vejce na potření

Příprava bezlepkového štrůdlu:


1. Z másla, mouky a jogurtu vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.

2. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenký obdélník. Středem posypeme strouhanými ořechy, poklademe na plátky nakrájenými jablky a posypeme cukrem se skořicí.

3. Zavineme, uložíme na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem.

4. Pečeme při 180°C 20-25 minut.

5. Vychladlý bezlepkový štrůdl nakrájíme a pocukrujeme.

Autor: Marie

Bezlepkový štrůdl. To je o důvod více, proč jej využít při přípravě nedělního dezertu. Dnes tu máme něco pro ty, co drží bezlepkovou dietu. Připravíme si bezlepkový štrůdl.
Nejlepší recept

 352 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
tom|21.11 2018 18:18
za mě teda nejhorší recept na těsto....
Odpovědět
 4