Bezlepková buchta s margotkou

11.02 2015|Dezerty

Následující recept je na bezlepkovou buchtu s tyčinkou margot. Hned na úvod je třeba upozornit, že tyčinka margot malé množství lepku obsahuje. Buchta je tedy vhodná jen pro osoby omezující příjem lepku. Kdo musí dodržovat striktní bezlepkovou dietu, musí margotku vynechat nebo nahradit jiným vhodným výrobkem.

Ingredience na bezlepkovou buchtu s margotkou:

  • 2 skleničky bezlepkové směsi Jizerka
  • 1 sklenička krystalového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • necelé půl skleničky mléka
  • necelé půl skleničky oleje
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • 1 tyčinka margot

Příprava bezlepkové buchty s margotkou:


1. V míse promícháme všechny sypké suroviny.

2. Pak přidáme mléko, olej, vejce, smetanu a promícháme.

3. Nakonec vmícháme najemno postrouhanou tyčinku margot.

4 .Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (pekáčku, plechu) a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 30-40 minut, zkoušíme špejlí.

5. Hotovou vychladlou buchtu můžeme ozdobit kakaem a čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.

Autor: Silvie

Bezlepková buchta s margotkou. Následující recept je na bezlepkovou buchtu s tyčinkou margot. Hned na úvod je třeba upozornit, že tyčinka margot malé množství lepku obsahuje. Buchta je
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ