Jak vybrat odšťavňovač
Jak odmrazit ledničku
Remoska – fenomén české kuchyně
Jak na čištění nerezu?
Proč upřednostnit sypaný čaj?
Sušení ovoce přirozeným způsobem
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Jak odmrazit ledničku
Remoska – fenomén české kuchyně
Jak na čištění nerezu?
Proč upřednostnit sypaný čaj?
Sušení ovoce přirozeným způsobem
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Jak vybrat odšťavňovač
S rostoucí popularitou zdravého životního stylu roste i počet vychytávek, které vám přístup k zdravému životnímu stylu zjednoduší. Jednou z takových vychytávek je i odšťavňovač.
Chuť čerstvého ovocné nebo zeleninové šťávy se s krabicovými džusy nedá srovnat. Jednoduchá a rychlá příprava domácího džusu z odšťavňovače si nachází stále více příznivců.
Autor: Liv
Jak vybrat vhodný odšťavňovač?
Na každé ovoce a zeleninu se hodí jiný druh odšťavňovače, proto je dobré si nejdříve promyslet, které suroviny budete zpracovávat. Důležité je i množství surovin, případně počet členů v domácnosti. Musíte se tedy sami sebe zeptat také na otázku, jak často budu odšťavňovač používat? Výběr vhodného odšťavňovače není tak jednoduchý, jak by se na první pohled zdálo. Je však důležité si uvědomit, že koupě odšťavňovače představuje investici nejen finanční, ale také především investici do vašeho zdraví. Na druhé straně není pravda, že nejdražší odšťavňovač bude i nejlepší. Všechny odšťavňovače získají z ovoce a zeleniny čerstvou šťávu a přesto je výsledek odlišný.Odstředivý odšťavňovač
Můžete si vybírat z odstředivých, šnekových nebo ručních odšťavňovačů. Přístroje odstředivého typu fungují tak, že suroviny po vhození rozsekají na jemné kousky, ty následně rozprostřou na jemném sítku a díky odstředivé síle způsobené vysokými otáčkami z nich "vymačkají“ šťávu. Pokud se rozhodnete pro odstředivku, vyberte si přístroj se dvěma rychlostmi, případně s plynule regulovanými otáčkami. Vysoké otáčky se používají na tvrdou zeleninu, nízké otáčky na vodovější plody, jakými jsou třeba pomeranč, grapefruit nebo meloun. U odstředivek byste se měli při výběru zaměřit na sílu motoru a na velikost vstupního otvoru. "Ideální je velký vstupní otvor o průměru 6,5 centimetru a více. Díky většímu otvoru nebudete muset suroviny krájet na menší kousky.Ruční odšťavňovač
Pokud máte rádi jen šťávy z plodů citrusů, pořiďte si mechanický ruční pákový odšťavňovač, který je nejlevnější. Pokud však plánujete připravovat každé ráno pomerančový džus pro celou rodinu, je lepší plně automatický přístroj.Autor: Liv
Vychutnejte si čerstvou ovocnou šťávu každý den. Odšťavňovač slouží k výrobě nápoje z ovoce nebo zeleniny. Takto připravené domácí pití je nejenom chutné, ale rovněž zdravé, plné nepostradatelných vitamínů …
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ