Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Sušení ovoce přirozeným způsobem
Jak vybrat odšťavňovač
Jak odmrazit ledničku
Remoska – fenomén české kuchyně
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Domácí řecký jogurt - chutný a za pár korun
Jak vybrat koření na ryby
Sušení ovoce přirozeným způsobem
Jak vybrat odšťavňovač
Jak odmrazit ledničku
Remoska – fenomén české kuchyně
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Domácí řecký jogurt - chutný a za pár korun
Jak vybrat koření na ryby
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Každý z nás někdy zažil pocit viny po snězení ne zrovna zdravé večeře. Nejčastěji se obhajujeme tím, že nám po práci nezbývá čas ani energie na přípravu domácího jídla. A tak přichází na řadu kalorické a zdaleka ne zdravé jídlo. Pizza, obložené chlebíčky, obrovská porce zmrzliny, káva a nějaký zákusek … Přiznejte se, co se nachází na vašem seznamu večerních hříchů?
Co byste řekli na to, že lehká zeleninová polévka plná vitamínů se dá připravit za dvacet minut? Vyzkoušejte polévkové pyré a uvidíte. Určitě to stojí za to. S největší pravděpodobností všechny ingredience pro přípravu pyré už dávno ve vaší lednici čekají, až na ně přijde řada. Zapomněli jste na přítomnost květáku, paprik, mraženého špenátu nebo hub v poličkách vaší chladničky? Nebojte se, že byste je nevyužili. A jestli nic z toho nemáte, bohatě vám může postačit i cibule, mrkev a brambory. Přidáním vašich oblíbených bylinek, koření a smetany získáte z každého pyré večeři s výraznou a příjemnou chutí. Pokud dodržíte následující čtyři kroky, můžete si připravit polévkové pyré z jakýchkoli ingrediencí.
Autor: Liv
Krok 1
V kastrolu se silným dnem rozpusťte menší množství másla nebo olivového oleje. Přidejte trochu nakrájené cibule, a pokud jste v lednici našli pórek, je to ještě lepší. Použijte ho na místo cibule. Opékejte na středním plameni, dokud cibule nebo pórek nezesklovatí.
Krok 2
Nyní přidejte libovolnou zeleninu, kterou jste doma našli. Výborným základem mohou být růžičky květáku nebo brokolice, kořenová zelenina a nejrůznější natě. Základem je nakrájet zeleninu na stejně velké kousky, protože jedině tak bude zelenina rovnoměrně uvařená. Poté, co ji přidáte k cibuli, ochuťte ji podle svých zvyklostí. Sůl a pepř jsou samozřejmostí, nicméně experimenty s jinými druhy koření jsou více než vítané: vyzkoušejte spojení kari a květáku, zázvoru a kmínu s mrkví nebo provensálských bylinek s dýní.
Krok 3
Nalejte do hrnce vodu tak, aby zcela zakryla zeleninu. Nejlepší je použít hotový kuřecí nebo zeleninový bujón. Můžete použít koupený v kostce nebo si zamrazit vlastní a mít ho vždy po ruce. Nicméně obyčejná voda poslouží stejně dobře. Nezapomeňte ovšem zvýraznit chuť polévky větším množstvím koření. Zeleninu vařte do měkka nebo si pomozte tahákem z internetu, kde snadno najdete informace o tom, jak dlouho se který druh zeleniny vaří.
Krok 4
Nalijte polévku do mixéru a mixujte jej, dokud nezískáte stejnorodou směs. Podle chuti přidejte některý z mléčných výrobků. Pro zeleninová pyré se nejčastěji používá smetana s vyšším obsahem tuku, nicméně použít můžete také mléko. Pokud chcete, můžete polévku znovu ohřát a před podáváním ozdobit česnekovými chleby, smaženou slaninou a dýňovými semínky.
V kastrolu se silným dnem rozpusťte menší množství másla nebo olivového oleje. Přidejte trochu nakrájené cibule, a pokud jste v lednici našli pórek, je to ještě lepší. Použijte ho na místo cibule. Opékejte na středním plameni, dokud cibule nebo pórek nezesklovatí.
Krok 2
Nyní přidejte libovolnou zeleninu, kterou jste doma našli. Výborným základem mohou být růžičky květáku nebo brokolice, kořenová zelenina a nejrůznější natě. Základem je nakrájet zeleninu na stejně velké kousky, protože jedině tak bude zelenina rovnoměrně uvařená. Poté, co ji přidáte k cibuli, ochuťte ji podle svých zvyklostí. Sůl a pepř jsou samozřejmostí, nicméně experimenty s jinými druhy koření jsou více než vítané: vyzkoušejte spojení kari a květáku, zázvoru a kmínu s mrkví nebo provensálských bylinek s dýní.
Krok 3
Nalejte do hrnce vodu tak, aby zcela zakryla zeleninu. Nejlepší je použít hotový kuřecí nebo zeleninový bujón. Můžete použít koupený v kostce nebo si zamrazit vlastní a mít ho vždy po ruce. Nicméně obyčejná voda poslouží stejně dobře. Nezapomeňte ovšem zvýraznit chuť polévky větším množstvím koření. Zeleninu vařte do měkka nebo si pomozte tahákem z internetu, kde snadno najdete informace o tom, jak dlouho se který druh zeleniny vaří.
Krok 4
Nalijte polévku do mixéru a mixujte jej, dokud nezískáte stejnorodou směs. Podle chuti přidejte některý z mléčných výrobků. Pro zeleninová pyré se nejčastěji používá smetana s vyšším obsahem tuku, nicméně použít můžete také mléko. Pokud chcete, můžete polévku znovu ohřát a před podáváním ozdobit česnekovými chleby, smaženou slaninou a dýňovými semínky.
Autor: Liv
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré. Pokud už nemáte po práci chuť ani sílu na složité vaření večeře, vyzkoušejte zeleninové pyré. Je to rychlé, snadné a ještě využijete zbytky z ledničky.
Nejlepší recept
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ