Jak vybrat koření na ryby
Domácí řecký jogurt - chutný a za pár korun
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Jak správně uchovávat rychle kazící se produkty v lednici
10 vychytávek s bramborami, které stojí za vyzkoušení
10 vychytávek, které vám zjednoduší úklid kuchyně
Průvodce italskými uzeninami
Domácí řecký jogurt - chutný a za pár korun
Připravte si domácí tavený sýr z tvarohu
Jak se zbavit nepříjemného zápachu v lednici
Máte rádi polévky? Zkuste jednoduché pyré
Jak správně uchovávat rychle kazící se produkty v lednici
10 vychytávek s bramborami, které stojí za vyzkoušení
10 vychytávek, které vám zjednoduší úklid kuchyně
Průvodce italskými uzeninami
Jak vybrat koření na ryby

Nemusíte spěchat do obchodu pro nejnovější balíček hotových koření na ryby. Zkuste si pohrát s různými chutěmi a vybrat optimální variantu a my vám poradíme, na co byste se měli zaměřit.
Skuteční znalci rybích pokrmů ví, jakou důležitou roli hrají přísady a koření. Pomáhají nejen eliminovat specifický rybí zápach během vaření, ale dodají samotnému jídlu zvláštní chuťový šmrnc. Nicméně daleko ne všechny přísady se dají skloubit s jemnou rybou. Jak tedy správně vybrat? Samozřejmě, že v obchodě je vždy možnost koupit si směs koření na ryby, ale o hodně zajímavější je si vše vyzkoušet a vytvořit si vlastní jedinečné chuťové kompozice.
Všimněte si, že se zde nebudeme soustředit na druh ryby, ale na způsob přípravy, kterému dáte v daný moment přednost. Přísady a koření pro smažené a pečené ryby se nepatrně liší. A rybí polévky a vývary – to je samotné téma pro další článek.
Jestli rádi objevujete nové chutě, zkuste přidat k smažené rybě trochu hořkých nebo sladkých mandlí, špetku mletého koriandru nebo kmínu. Tyto přísady dodají rybímu jídlu elegantnost. Zde je však důležité zvážit vaše osobní preference a respektovat doporučené množství. Další sázkou na jistotu je česnek a čerstvá zelenina. Připravte si jednoduchou marinádu z olivového oleje, drceného česneku a nakrájené zeleně, poté ji nalijte na kousky ryby a vložte na 30 minut do ledničky. Uvidíte, že to chutná mnohem lépe.
Prakticky všechny ryby se dají perfektně zkombinovat s petrželkou a bazalkou, fenyklem a tymiánem, tak je příště určitě zkuste přidat do jídla. Další malý trik je křen. Pokud se ryba natře touto přísadou a zapeče se ve fólii na ohni nebo v troubě, pak získá velmi jemnou chuť.
S extrémní opatrností přidávejte do rybích polévek šalvěj. V malém množství přidá polévce lehkou příjemnou hořkost a skvěle vystínuje vkus samotné ryby. Do rybího vývaru není špatné přidat i rozmarýn. Pomáhá vypořádat se s charakteristickým zápachem, který se nevyhnutelně objeví při vaření ryby. Za stejným účelem je možné do vývaru přidat celer nebo kořen petrželky.
Všimněte si, že se zde nebudeme soustředit na druh ryby, ale na způsob přípravy, kterému dáte v daný moment přednost. Přísady a koření pro smažené a pečené ryby se nepatrně liší. A rybí polévky a vývary – to je samotné téma pro další článek.
Smažená ryba
Na první pohled smažená ryba nepotřebuje žádné koření, stačí ji pouze posolit. Ale jestli chcete dosáhnout o něco jemnější chuti, můžete rybu pokapat citronovou šťávou a také posypat černým nebo bílým mletým pepřem. To stačí, zvláště pak těm, kteří nemají rádi gastronomické experimenty.Jestli rádi objevujete nové chutě, zkuste přidat k smažené rybě trochu hořkých nebo sladkých mandlí, špetku mletého koriandru nebo kmínu. Tyto přísady dodají rybímu jídlu elegantnost. Zde je však důležité zvážit vaše osobní preference a respektovat doporučené množství. Další sázkou na jistotu je česnek a čerstvá zelenina. Připravte si jednoduchou marinádu z olivového oleje, drceného česneku a nakrájené zeleně, poté ji nalijte na kousky ryby a vložte na 30 minut do ledničky. Uvidíte, že to chutná mnohem lépe.
Pečená ryba
Ryba pečená na cibulovém nebo citronovém „polštáři“ u mnohých vzbudila zájem. Ale neomezujte svůj výběr pouze na tyto dvě ingredience, vždyť existuje mnoho dalších zajímavých receptů. Samozřejmě k zapečené rybě ve fólii stojí za to přidat pár koleček citronu nebo trošku česneku, ale ještě lepší je experimentovat s voňavými bylinkami.Prakticky všechny ryby se dají perfektně zkombinovat s petrželkou a bazalkou, fenyklem a tymiánem, tak je příště určitě zkuste přidat do jídla. Další malý trik je křen. Pokud se ryba natře touto přísadou a zapeče se ve fólii na ohni nebo v troubě, pak získá velmi jemnou chuť.
Rybí vývary a polévky
Zvláštní místo v rybím menu zabírají vývary a vydatné polévky. Klasický recept na vaření ryb obsahuje bobkový list, cibuli, celý pepř a čerstvé bylinky, nejlépe petržel. Ale toto zdaleka není celý seznam možných přísad. Přidání lisovaného česneku do rybího vývaru jej udělá ostřejším. Ještě lépe se s tímto zadáním vypořádáte přidáním chilli papričky, zde je však velmi důležité dodržovat doporučené množství, jinak je možné jídlo zkazit.S extrémní opatrností přidávejte do rybích polévek šalvěj. V malém množství přidá polévce lehkou příjemnou hořkost a skvěle vystínuje vkus samotné ryby. Do rybího vývaru není špatné přidat i rozmarýn. Pomáhá vypořádat se s charakteristickým zápachem, který se nevyhnutelně objeví při vaření ryby. Za stejným účelem je možné do vývaru přidat celer nebo kořen petrželky.
Jak vybrat koření na ryby. Koření a přísady na ryby se vybírají podle způsobu přípravy ryby. Jaké koření použít na smaženou, pečenou či vařenou rybu?
Nejlepší recept
320
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ