Ruské pelmeně
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Pasticcio
Lasagne se špenátem a mletým masem
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Lasagne s mletým masem a smetanou
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Pasticcio
Lasagne se špenátem a mletým masem
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Lasagne s mletým masem a smetanou
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Ruské pelmeně
Pelmeně jsou oblíbená pochoutka každého Rusa. Těstoviny plněné mletým masem se podávají zásadně se zakysynou smetanou. Silnější povahy k nim mohou popíjet vodku.
Ingredience na ruské pelmeně:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 100 ml vody
- 300 g mletého masa
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce hořčice
- česnek dle chuti
Příprava ruských pelmení:
1. V míse smícháme mouku se solí, přidáme vejce, vodu a promícháme. Vyklopíme na vál a rukama vypracujeme měkké hladké těsto, podobné nudlovému. Dáme na půl hodiny do ledničky.
2. Maso promícháme s ostatními přísadami.
3. Vychlazené těsto rozválíme na 2 mm, vykrájíme kolečka a na každé položíme lžičku masové náplně.
4. Přiložíme a okraje zmáčkneme pevně vidličkou, případně použijeme tvořítko na taštičky.
5. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pelmeně v ní povaříme 7-9 minut, podle velikosti.
6. Uvařené vyndáme do cedníku, okapané omastíme rozpuštěným máslem a na talíři doplníme kopečkem zakysané smetany. Posypeme posekanou pažitkou.
Autor: Bára
Pelmeně jsou oblíbená pochoutka každého Rusa. Těstoviny plněné mletým masem se podávají zásadně se zakysynou smetanou. Silnější povahy k nim mohou popíjet vodku. Ruské pelmeně
Nejlepší recept
331
Komentáře ( 2 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Táňa|16.08 2015 00:16
Pelmeně mám moc ráda a se zakysanou smetanou jsou prostě úžasné. Sice ta výroba je trošku zdlouhavá, ale výsledek stojí zato
Odpovědět
4
Ajushka|13.04 2020 19:44
To video je dobré. Mě se osobně nevím proč zadařilo spíše z polohrubé mouky, více to lepí a nestane se, že se pelmeně pak rozlepí při vaření. DOporučuji i vareniky, třeba s bramborem a houbami - TOPka. Je to ale piplačka - už se mi to málokdy chce dělat, zvlášť jsem našla domácí výrobnu na pelmeně a vareniky, je to ale pouze Praha, ve všech ruských obchodech je mají tradičně jako nejlepší.
Odpovědět
4