Ruské pelmeně

15.08 2015|Těstoviny
Ruské pelmeně

Pelmeně jsou oblíbená pochoutka každého Rusa. Těstoviny plněné mletým masem se podávají zásadně se zakysynou smetanou. Silnější povahy k nim mohou popíjet vodku.

Ingredience na ruské pelmeně:

Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 100 ml vody
Náplň:
  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • česnek dle chuti

Příprava ruských pelmení:


1. V míse smícháme mouku se solí, přidáme vejce, vodu a promícháme. Vyklopíme na vál a rukama vypracujeme měkké hladké těsto, podobné nudlovému. Dáme na půl hodiny do ledničky.

2. Maso promícháme s ostatními přísadami.

3. Vychlazené těsto rozválíme na 2 mm, vykrájíme kolečka a na každé položíme lžičku masové náplně.

4. Přiložíme a okraje zmáčkneme pevně vidličkou, případně použijeme tvořítko na taštičky.

5. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pelmeně v ní povaříme 7-9 minut, podle velikosti.

6. Uvařené vyndáme do cedníku, okapané omastíme rozpuštěným máslem a na talíři doplníme kopečkem zakysané smetany. Posypeme posekanou pažitkou.




Autor: Bára

Pelmeně jsou oblíbená pochoutka každého Rusa. Těstoviny plněné mletým masem se podávají zásadně se zakysynou smetanou. Silnější povahy k nim mohou popíjet vodku. Ruské pelmeně
Nejlepší recept

 331 
  Komentáře ( 2 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Táňa|16.08 2015 00:16
Pelmeně mám moc ráda a se zakysanou smetanou jsou prostě úžasné. Sice ta výroba je trošku zdlouhavá, ale výsledek stojí zato
Odpovědět
 4 
Ajushka|13.04 2020 19:44
To video je dobré. Mě se osobně nevím proč zadařilo spíše z polohrubé mouky, více to lepí a nestane se, že se pelmeně pak rozlepí při vaření. DOporučuji i vareniky, třeba s bramborem a houbami - TOPka. Je to ale piplačka - už se mi to málokdy chce dělat, zvlášť jsem našla domácí výrobnu na pelmeně a vareniky, je to ale pouze Praha, ve všech ruských obchodech je mají tradičně jako nejlepší.
Odpovědět
 4