Lasagně s mletým masem a zeleninou
Ruské pelmeně
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Pasticcio
Lasagne s mletým masem a smetanou
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Těstoviny se špenátem a smetanou
Ruské pelmeně
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Pasticcio
Lasagne s mletým masem a smetanou
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Těstoviny se špenátem a smetanou
Lasagně s mletým masem a zeleninou

Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou výborným tipem k obědu i k večeři. Lasagně patří v italské kuchyni k nejoblíbenějším jídlům.
Ingredience na lasagně s mletým masem a zeleninou:
- 300 g lasagnových plátů
- olej
- 1 velká cibule
- 500 g mletého masa
- 3 mrkve
- čtvrt středního celeru
- 0,75 l rajčatové šťávy
- bujon
- 200-300 g tvrdého sýra
- 2 lžičky sušené bazalky
- sůl
- mletý pepř
Příprava lasagní s mletým masem a zeleninou:
1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou cibuli. Než začne růžovět, přidáme maso a opečeme.
2. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky (ne moc hustá).
3. Na dno pekáče dáme trochu masové omáčky a na ni naskládáme lasagne. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takto vrstvy střídáme, končíme omáčkou.
4. Posypeme ji strouhaným sýrem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 30 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě chvíli v troubě do zezelátnutí povrchu.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut stát a pak krájíme na porce.
Autor: Lada
Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou oblíbeným italským jídlem. Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou skvělým obědem i večeří
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ