Lasagně s mletým masem a zeleninou

23.08 2015|Těstoviny
Lasagně s mletým masem a zeleninou

Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou výborným tipem k obědu i k večeři. Lasagně patří v italské kuchyni k nejoblíbenějším jídlům.

Ingredience na lasagně s mletým masem a zeleninou:

  • 300 g lasagnových plátů
  • olej
  • 1 velká cibule
  • 500 g mletého masa
  • 3 mrkve
  • čtvrt středního celeru
  • 0,75 l rajčatové šťávy
  • bujon
  • 200-300 g tvrdého sýra
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava lasagní s mletým masem a zeleninou:


1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou cibuli. Než začne růžovět, přidáme maso a opečeme.

2. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky (ne moc hustá).

3. Na dno pekáče dáme trochu masové omáčky a na ni naskládáme lasagne. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takto vrstvy střídáme, končíme omáčkou.

4. Posypeme ji strouhaným sýrem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 30 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě chvíli v troubě do zezelátnutí povrchu.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut stát a pak krájíme na porce.

Autor: Lada

Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou oblíbeným italským jídlem. Lasagně s mletým masem a zeleninou jsou skvělým obědem i večeří
Nejlepší recept

 325 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ