Lasagne s mletým masem a smetanou
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Ruské pelmeně
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Těstoviny se špenátem a smetanou
Zapečené těstoviny se špenátem a smetanou
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Ruské pelmeně
Zapečené těstoviny s mletým masem
Boloňské špagety
Domácí nudle na sladko
Špagety s lečem
Těstoviny se špenátem a smetanou
Zapečené těstoviny se špenátem a smetanou
Lasagne s mletým masem a smetanou

Milovníci italské kuchyně určitě podlehnout i vynikajícím lasagnům s mletým masem a smetanou. Lasagne se hodí k obědu i k večeři.
Ingredience na lasagne s mletým masem a smetanou:
- 750 g mletého masa
- 200 ml rajského protlaku
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce provensálských bylinek
- drcený pepř
- 3 lžíce oleje
- 300 ml zakysané smetany
- sůl
- 250 g tvrdého sýra
- lasagne
Příprava lasagní s mletým masem a smetanou:
1. Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli do změknutí, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a společně osmažíme dozlatova.
2. Přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.
3. Osolíme, opepříme, přidáme koření, protlak, promícháme, podlijeme trochu vodou a pod pokličkou dusíme 30 minut.
4. Pak vmícháme smetanu (nesmí být studená - srazila by se) a ještě pár minut společně povaříme a odstavíme.
5. Dno zapékací misky nebo pekáčku pokryjeme tenkou vrstvou masové omáčky a přikryjeme plátem těsta. Potřeme další trochou omáčky, posypeme sýrem, položíme plát těsta a celý postup opakujeme do spotřebování surovin.
6. Poslední vrstva je omáčka a sýr.
7. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 30 minut.
8. Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut odpočinout a pak krájíme a podáváme.
Autor: Marie
Lasagne s mletým masem a smetanou jsou chloubou italské kuchyně. Lahodné laasagně s mletým masem se skvěle hodí k obědu i večeři
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ