Lasagne s mletým masem a smetanou

22.08 2015|Těstoviny

Milovníci italské kuchyně určitě podlehnout i vynikajícím lasagnům s mletým masem a smetanou. Lasagne se hodí k obědu i k večeři.

Ingredience na lasagne s mletým masem a smetanou:

  • 750 g mletého masa
  • 200 ml rajského protlaku
  • 2 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 lžíce provensálských bylinek
  • drcený pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 300 ml zakysané smetany
  • sůl
  • 250 g tvrdého sýra
  • lasagne

Příprava lasagní s mletým masem a smetanou:


1. Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli do změknutí, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a společně osmažíme dozlatova.

2. Přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.

3. Osolíme, opepříme, přidáme koření, protlak, promícháme, podlijeme trochu vodou a pod pokličkou dusíme 30 minut.

4. Pak vmícháme smetanu (nesmí být studená - srazila by se) a ještě pár minut společně povaříme a odstavíme.

5. Dno zapékací misky nebo pekáčku pokryjeme tenkou vrstvou masové omáčky a přikryjeme plátem těsta. Potřeme další trochou omáčky, posypeme sýrem, položíme plát těsta a celý postup opakujeme do spotřebování surovin.

6. Poslední vrstva je omáčka a sýr.

7. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 30 minut.

8. Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut odpočinout a pak krájíme a podáváme.

Autor: Marie

Lasagne s mletým masem a smetanou jsou chloubou italské kuchyně. Lahodné laasagně s mletým masem se skvěle hodí k obědu i večeři
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ