Zapečené těstoviny se špenátem a smetanou

08.09 2015|Těstoviny
Zapečené těstoviny se špenátem a smetanou

Těstoviny se špenátem, smetanou a uzeným si můžete připravit k obědu i večeři. Jednoduchý a rychlý pokrm zasytí celou rodinu.

Ingredience na těstoviny se špenátem a smetanou:

  • 700 g špenátu
  • 250 ml smetany na vaření nebo mléka
  • 400 g těstovin
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • několik stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 200-250 tvrdého sýra
  • trocha oleje
  • 1 cibule

Příprava těstovin se špenátem a smetanou:


1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Maso nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme. Na oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme špenát a necháme vydusit přebytečnou vodu.

2. Pak přilijeme mléko nebo smetanu (množství upravíme podle hustoty špenátu) a povaříme. Vmícháme celá vejce a necháme ještě přejít varem.

3. Špenát dochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a strouhaným muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme asi polovinu nastrouhaného sýra.

4. Pekáč vymastíme olejem. Na dno rozprostřeme polovinu těstovin, na ně polovinu masa, pak polovinu špenátu a všechno zopakujem. Horní vrstvu špenátu posypeme zbytkem sýra. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme krátce zapéct (200°C asi 15 minut).

Autor: Iva

Těstoviny se špenátem a smetanou jsou ideálním pokrmem pro velkou rodinu. Těstoviny se špenátem jsou levné a navíc zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ