Pasticcio
Lasagne se špenátem a mletým masem
Špagety s brynzou a lilkem
Těstoviny s brynzou a klobásou
Těstoviny s pestem a cuketou
Boloňské špagety
Zapečené těstoviny s mletým masem
Ruské pelmeně
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Lasagne se špenátem a mletým masem
Špagety s brynzou a lilkem
Těstoviny s brynzou a klobásou
Těstoviny s pestem a cuketou
Boloňské špagety
Zapečené těstoviny s mletým masem
Ruské pelmeně
Lasagně s mletým masem a zeleninou
Pasticcio
Pasticcio jsou těstoviny s mletým masem a rajčatovou omáčkou. Tento italský recept je velmi jednoduchý a výsledek překvapivý.
Ingredience na pasticcio:
- 400 g makaronů
- 200 g strouhaného sýra (nejlépe parmezán)
- 700 g mletého masa
- 2 cibule
- 150 g sterilovaných krájených rajčat
- sůl
- mletý pepř
- oregano
- 1 lžička mleté skořice
- 100 ml červeného vína
- 1 l mléka
- 100 g másla
- 5-6 lžic hladké mouky
- 3 vejce
- muškátový oříšek
- trochu strouhanky
- olivový olej
Příprava pasticcia:
1. Makarony uvaříme ve slané vodě na skus.
2. Na dvou lžících oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme maso, dobře promícháme s cibulí a opečeme do zhnědnutí.
3. Osolíme, opepříme a vmícháme oregano a protlak. Podlijeme vínem, přidáme skořici a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
4. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši - bešamel. Odstavíme, osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vmícháme žloutky a polovinu sýra.
5. Scezené makarony promícháme s druhou polovinou sýra a se sněhem ušlehaným z bílků.
6. Pekáč vytřeme olejem a rozložíme makarony. Na ně rozprostřeme maso a zalijeme bešamelem.
7. Povrch posypeme tenkou vrstvičkou strouhanky a pokropíme olejem.
8. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu, asi 40 minut.
Autor: Anežka
Pasticcio je recept, který pochází ze slunné Itálie. Jsou to těstoviny zapečené s mletým masem, rajčaty, bešamelem a kořením. Pasticio se
Nejlepší recept
328
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ