Pasticcio

17.08 2015|Těstoviny
Pasticcio

Pasticcio jsou těstoviny s mletým masem a rajčatovou omáčkou. Tento italský recept je velmi jednoduchý a výsledek překvapivý.

Ingredience na pasticcio:

  • 400 g makaronů
  • 200 g strouhaného sýra (nejlépe parmezán)
  • 700 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 150 g sterilovaných krájených rajčat
  • sůl
  • mletý pepř
  • oregano
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 ml červeného vína
  • 1 l mléka
  • 100 g másla
  • 5-6 lžic hladké mouky
  • 3 vejce
  • muškátový oříšek
  • trochu strouhanky
  • olivový olej

Příprava pasticcia:


1. Makarony uvaříme ve slané vodě na skus.

2. Na dvou lžících oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme maso, dobře promícháme s cibulí a opečeme do zhnědnutí.

3. Osolíme, opepříme a vmícháme oregano a protlak. Podlijeme vínem, přidáme skořici a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

4. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši - bešamel. Odstavíme, osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vmícháme žloutky a polovinu sýra.

5. Scezené makarony promícháme s druhou polovinou sýra a se sněhem ušlehaným z bílků.

6. Pekáč vytřeme olejem a rozložíme makarony. Na ně rozprostřeme maso a zalijeme bešamelem.

7. Povrch posypeme tenkou vrstvičkou strouhanky a pokropíme olejem.

8. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme do zezlátnutí povrchu, asi 40 minut.

Autor: Anežka

Pasticcio je recept, který pochází ze slunné Itálie. Jsou to těstoviny zapečené s mletým masem, rajčaty, bešamelem a kořením. Pasticio se
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ