Lasagne se špenátem a mletým masem
Špagety s brynzou a lilkem
Těstoviny s brynzou a klobásou
Těstoviny s pestem a cuketou
Těstoviny s chřestem
Pasticcio
Boloňské špagety
Zapečené těstoviny s mletým masem
Ruské pelmeně
Špagety s brynzou a lilkem
Těstoviny s brynzou a klobásou
Těstoviny s pestem a cuketou
Těstoviny s chřestem
Pasticcio
Boloňské špagety
Zapečené těstoviny s mletým masem
Ruské pelmeně
Lasagne se špenátem a mletým masem

Lasagne se špenátem a mletým masem si zamilují všichni příznivci italské kuchyně. Lahodné těstoviny zasytí celou rodinu.
Ingredience na lasagne se špenátem a mletým masem:
Masová směs:
- 500 g mletého masa
- 2 cibule
- olej
- sůl
- mletý pepř
- koření na mleté maso
- cca 1 dl kečupu nebo rajského protlaku
- 1 balíček (400 g) mraženého špenátu
- 1 cibule
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko (200 - 300 ml)
- sůl
- mletý pepř
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 600 - 700 ml mléka
- sůl
- muškátový oříšek
- 150 - 200 g tvrdého sýra
- 15 lasagní
- tvrdý sýr na posypání
- olej na vymazání
Příprava lasagni se špenátem a mletým masem:
1. Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut.
2. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme částečně rozmražený špenát, trochu mléka a povaříme. Podle potřeby můžeme přidat další mléko. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
3. Bešamel: máslo necháme rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a uvaříme bešamel, mléko přidáváme podle potřeby. Osolíme, okořeníme a vmícháme strouhaný sýr.
4. Pekáček vytřeme olejem. Na dno dáme tenkou vrstvu bešamelu. Na bešamel rozložíme lasagne, na ně rozetřeme polovinu masové směsi a tu potřeme bešamelem. Další lasagne, přitlačíme a rozetřeme polovinu špenátu. Lasagne, zbytek masa, bešamel, lasagne, zbytek špenátu, lasagne, zbytek bešamelu, posypat strouhaným sýrem. Každou vrstvu lasagní dobře přitlačíme.
5. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po 30 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Autor: Iveta
Lasagne se špenátem a mletým masem pro všechny milovníky italské kuchyně. Lasagne se špenátem a mletým masem a jejich příprava. Lasagne se špenátem
Nejlepší recept
339
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ