Těstoviny s chřestem

13.08 2015|Těstoviny
Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem, sardelovými řez a parmezánem jsou výborným a lehkým jídlem. Chuť chřestu se báječně slučuje se sardelovými řezy, olivovým olejem i parmazánem.

Ingredience na těstoviny s chřestem:

  • 500 g chřestu
  • 60 ml olivového oleje + na potření
  • sůl
  • mletý pepř
  • svazek hladkolisté petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 10 sardelových řezů
  • 40 g strouhaného parmazánu + na posypání
  • 1 lžíce strouhané kůry z citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 400 g těstovin
  • naklíčené fazolky mungo

Příprava těstovin s chřestem:


1. Z chřestu odřízneme zdřevnatělé konce, oloupeme a potřeme olejem. Osolíme a opepříme. Na pánvi ho opékáme 8-10 minut ze všech stran. Necháme zchladnout.

2. Až není horký, pokrájíme ho na menší špalíčky.

3. Vložíme ho do mixéru, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme rozmačkaný česnek, sardelky, sýr, petrželku, osolíme a opepříme. Několika pulzy nahrubo rozmixujeme.

4. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Slijeme a ponecháme si hrnek slité vody.

5. Těstoviny vrátíme do hrnce, promícháme s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčíme odloženou vodou.

6. Na talíři je posypeme posekanou petrželkou, parmazánem na fazolkami.

Autor: Albert

Těstoviny s chřestem, sardelovými řez a parmezánem jsou výborným a lehkým jídlem. Chuť chřestu se báječně slučuje se...Těstoviny s chřestem
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ