Zdravé dýňové lasagne
Pikantní chilli špagety
Těstoviny se zelím
Zeleninová tarhoňa
Špagety aglio, olio e peperoncino
Čínské nudle se zeleninou
Těstoviny s chřestem
Těstoviny s pestem a cuketou
Těstoviny s brynzou a klobásou
Pikantní chilli špagety
Těstoviny se zelím
Zeleninová tarhoňa
Špagety aglio, olio e peperoncino
Čínské nudle se zeleninou
Těstoviny s chřestem
Těstoviny s pestem a cuketou
Těstoviny s brynzou a klobásou
Zdravé dýňové lasagne
Milovníci těstovin určitě ocení bezmasou variantu lasagní s dýní. Dýňové lasagne jsou opravdovou delikatesou, na které si pochutná celá rodina.
Ingredience na dýňové lasagne:
Lasagne:
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 3 vejce
- 3 lžičky oleje
- 3-4 lžíce vody (podle velikosti vajec)
- 800-900 g očištěné oloupané dýně
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- mletý pepř
- 300 ml zeleninového vývaru
- hrst posekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, dobromysl, tymián, ...)
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g mozzarelly
- 200 g smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- sůl
- muškátový oříšek
- 40 g jemně strouhaného parmazánu
Příprava dýňových lasagní:
1. Očištěnou oloupanou dýni nakrájíme na kousky. Promícháme s 1 lžící oleje, 1 lžičkou soli a pepřem podle chuti. Vysypeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Upečeme doměkka (25-30 minut). Necháme vychladnout.
2. Připravíme těsto na lasagne a necháme odpočinout.
3. Tvaroh promícháme se smetanou, žloutky a nastrouhanou mozzarellou. Přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a podle chuti osolíme.
4. Vychladlou dýni rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory na kaši a promícháme s vlažným vývarem a bylinkami. Podle chuti můžeme dosolit.
5. Těsto na lasagne rozdělíme na 6 stejně velkých kousků a každý rozválíme na obdélník velikosti zapékací misky.
6. Zapékací misku nebo pekáček (30x20 cm) vytřeme olejem. Na dno rozetřeme trochu tvarohové náplně a přikryjeme plátem těsta. Rozetřeme část dýňové náplně, přikryjeme těstem a tak pokračujeme do spotřebování surovin.
7. Horní plát těsta by měl být pomazaný aspoň slabou vrstvičkou náplně (jedno které). Povrch posypeme parmazánem.
8. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme do zezlátnutí, cca 30 minut.
9. Po vytažení z trouby necháme 15-20 minut odpočinout, až potom krájíme (porcuje se lépe než právě vytažené z trouby).
Autor: Mak
Dýňové lasagne nejen pro vegetariány. Lasagne z dýně jsou chutným obědem i večeří. Dýňové lasagně jsou jednoduchým receptem, který
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ