Zeleninová tarhoňa

20.08 2014|Těstoviny

Tarhoňa nebo-li drobné nočky z nudlového těsta pochází ze slovenské a maďarské kuchyně. Obvykle se vaří jako příloha k masu, dnes si z ní ovšem uděláme samostatný pokrm.

Ingredience na zeleninovou tarhoňu:

  • 300 g tarhoně
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • 2 rajčata
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 600 ml vývaru
  • sůl
  • pažitka nebo zelená petrželka

Příprava zeleninové tarhoně:


1. Hotovou tarhoňu opečeme nasucho v pánvi. Až začnou kuličky zlátnout, vmícháme 2 lžíce oleje a zalijeme vývarem.

2. Pod pokličkou necháme vařit na nejnižším stupni 20 minut, pak vypneme a necháme stát na teplé plotýnce.

3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.

4. Cibuli osmahneme na másle a oleji. Přisypeme ostatní zeleninu a společně krátce orestujeme. Přilijeme asi 100 ml vody a dusíme, dokud se všechna voda nevypaří.

5. Nakonec promícháme hotovou tarhoňu se zeleninou, podle chuti dosolíme.

Zeleninová tarhoňa. Tarhoňa nebo-li drobné nočky z nudlového těsta pochází ze slovenské a maďarské kuchyně. Obvykle se vaří jako příloha k masu, dnes si z ní ovšem uděláme samostatný pokrm.
Nejlepší recept

 311 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ