Zeleninová tarhoňa
Špagety aglio, olio e peperoncino
Penne se sýrovou omáčkou
Špagety s rajčatovým pestem
Těstoviny s cuketou a osmaženou cibulkou
Těstoviny se zelím
Pikantní chilli špagety
Zdravé dýňové lasagne
Čínské nudle se zeleninou
Špagety aglio, olio e peperoncino
Penne se sýrovou omáčkou
Špagety s rajčatovým pestem
Těstoviny s cuketou a osmaženou cibulkou
Těstoviny se zelím
Pikantní chilli špagety
Zdravé dýňové lasagne
Čínské nudle se zeleninou
Zeleninová tarhoňa

Tarhoňa nebo-li drobné nočky z nudlového těsta pochází ze slovenské a maďarské kuchyně. Obvykle se vaří jako příloha k masu, dnes si z ní ovšem uděláme samostatný pokrm.
Ingredience na zeleninovou tarhoňu:
- 300 g tarhoně
- 2 větší mrkve
- 1 petržel
- 2 rajčata
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 600 ml vývaru
- sůl
- pažitka nebo zelená petrželka
Příprava zeleninové tarhoně:
1. Hotovou tarhoňu opečeme nasucho v pánvi. Až začnou kuličky zlátnout, vmícháme 2 lžíce oleje a zalijeme vývarem.
2. Pod pokličkou necháme vařit na nejnižším stupni 20 minut, pak vypneme a necháme stát na teplé plotýnce.
3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
4. Cibuli osmahneme na másle a oleji. Přisypeme ostatní zeleninu a společně krátce orestujeme. Přilijeme asi 100 ml vody a dusíme, dokud se všechna voda nevypaří.
5. Nakonec promícháme hotovou tarhoňu se zeleninou, podle chuti dosolíme.
Zeleninová tarhoňa. Tarhoňa nebo-li drobné nočky z nudlového těsta pochází ze slovenské a maďarské kuchyně. Obvykle se vaří jako příloha k masu, dnes si z ní ovšem uděláme samostatný pokrm.
Nejlepší recept
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ