Špagety aglio, olio e peperoncino

11.07 2014|Těstoviny
Špagety aglio, olio e peperoncino

Špagety aglio, olio e peperoncino znamenají v překladu špagety s česnekem, olejem a papričkami. Tento jednoduchý recept je v Itálii velmi oblíbený, proto neváhejte a určitě jej vyzkoušejte.

Ingredience na špageti aglio, olio e peperincino:

  • 400 g špaget
  • sůl
  • 100 ml olivového oleje extra virgin
  • 2 feferonky, 16 stroužků česneku
  • hrst nasekané petrželové natě

Příprava špaget aglio, olio e peperoncino:

Špagety uvaříte v dobře osolené vodě a sceďte, hrnek vody ve které se vařily špagety, dejte bokem. Na studenou pánev nalijte olej, přihoďtee nadrobno nakrájený česnek a nasekanou feferonku. Zahřejte, promíchejte, krátce nechte přejít varem. Přidejte scezené špagety, odloženou vodu, petrželku a na zapnuté plotýnce důkladně promíchejte. Ozdobte petrželkou.

Autor: Kim

Špagety aglio, olio e peperoncino znamenají v překladu špagety s česnekem, olejem a papričkami. Špagety aglio, olio e peperoncino jsou v Itálii
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ