Bagel s parmskou šunkou a rukolou

Bagel s parmskou šunkou a rukolou

Dobrý bagel se vždy hodí jako předrkm nebo svačinka do školy, do práce nebo na piknik. Když si ještě bagel upečete sami doma, bude výsledek mnohonásobně lepší.

Ingredience na bagel s rukolou:

Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžičky chlebového koření (kmín, fenykl)

Dálší ingredience:
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 1 vejce na potření
  • 200 g parmské šunky
  • 200 g plátkového sýra
  • 300 g čerstvé rukoly

Příprava bagelů s rukolou:


1. Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné.

2. Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Majitelé pekáren použijí program Příprava těsta.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého vykrajovátka odstraníme střed.

3. Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

4. Bagely podáváme s rukolou, šunkou a sýrem.

Autor: Mia

Bagely s rukolou. Dobrý bagel se vždy hodí jako předrkm nebo svačinka do školy, do práce nebo na piknik. Když si ještě bagel upečete sami doma, bude výsledek mnohonásobně lepší.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ