Domácí kozí sýr s pistáciemi

Domácí kozí sýr s pistáciemi

Jako neobvyklou snídani si může uvařit domácí kozí sýr z kozího mléka s pistáciemi. Tvarohový kozí sýr je velmi chutný a zdravý. Kozí sýr se skvěle doplňuje s cibulovým čatním nebo džemem.

Ingredience na domácí kozí sýr:

  • 1 litr kozího mléka
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • špetka soli
  • 30 g pistácií

Příprava domácího kozího sýru:


1. Ohřejte mléko za stálého míchání při nízké teplotě (do 90 stupňů). Přidejte cukr a sůl.

2. Vymačkejte šťávu z citronu a přidejte ji do kozího mléka.

3. Odstraňte z tepla, přikryjte a nechte odpočinout.

4. Ze vzniklé hmoty nechte vytéc kapalinu.

5. Vložte kozí sýr do vhodné nádoby, posypte jej drcenými pistáciemi a dejte uležet do lednice na 2 hodiny.

Autor: Ivy

Domácí kozí sýr s pistáciemi. Jako neobvyklou snídani si může uvařit domácí kozí sýr z kozího mléka s pistáciemi. Tvarohový kozí sýr je velmi chutný a zdravý. Kozí sýr
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ