Výborná špenátová roláda

Výborná špenátová roláda

Co přichystat hostům dobrého na zobání? Zkuste výbornou špenátovou roládu. Příprava je jednoduchá a výsledek zaručený.

Ingredience na špenátovou roládu:

Těsto:
  • 6 vajec
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3-4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce špenátového protlaku
  • větší špetka soli

Náplň:
  • 100 g másla
  • 5 trojúhelníčků taveného sýra
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a mletý pepř
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • šunka
  • pažitka

Příprava špenátové rolády:


1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

2. Žloutky rozšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, smetanu a šlehačem rozšleháme na hladké těsto. Pak vařečkou zlehka vmícháme sníh z bílků.

3. Těsto rozdělíme na tři stejné části. Do jedné vmícháme sýr, do druhé papriku a do třetí špenát.

4. Těsta střídavě nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (180°C, cca 15 minut).

5. Po vytažení z trouby stáhneme z plechu a i s papírem smotáme a necháme vychladnout.

6. Změklé máslo rozšleháme společně se sýrem. Přidáme hořčici, osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny. Nakonec zamícháme dvě nadrobno pokrájená nebo nastrouhaná vejce.

7. Studenou roládu rozmotáme a potřeme pomazánkou. Polovinu posypeme kostičkami uzeného masa, druhou část poklademe rozkrájeným třetím vejcem. Všechno posypeme posekanou pažitkou.

8. Roládu pevně stočíme, zabalíme do papíru na kterém se pekla a dáme ztuhnout do ledničky. Stuhlou roládu nakrájíme na plátky.

Autor: Šárka

Výborná špenátová roláda. Co přichystat hostům dobrého na zobání? Zkuste výbornou špenátovou roládu. Příprava je jednoduchá a výsledek zaručený. Roláda se špenátem
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ