Jednoduché a rychlé nakládané houby ve sladkokyselém nálevu

22.03 2016|Předkrmy
Jednoduché a rychlé nakládané houby ve sladkokyselém nálevu

Tento recept na nakládané houby ve sladkokyselém nálevu je velmi chutný a zároveň rychlý na přípravu. Jeden den houby naložíte a druhý den je můžete v klidu konzumovat.

Ingredience na nakládané houby ve sladkokyselém nálevu:

  • 500 g čerstvých hub
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky

Marináda:
  • 1 litr vody
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 80 ml octu
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • oregano

Příprava marinovaných hub ve sladkokyselém nálevu:


1. Houby očistěte a otřete vlhkým hadříkem

2. Poté je povařte 5 minut ve vroucí, mírně osolené vodě.

3. Uvařené houby zceďte.

4. Připravte si marinádu.

5. Litr vody přiveďte k varu s bobkovým listem, pepřem a oregánem. Vařte asi 3 minuty a poté odstraňte z plamene.

6. Přidejte ocet a olivový olej, sůl a pepř dle chuti.

7. Houby dejte do větší sklenice. Přidejte k nim papriku, nakrájenou cibuli a česnek. Zalijte je horkou marinádou, přikryjte a nechte vychladnout.

8. Po 12 hodinách jsou marinované houby hotové.

Autor: Liv

Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu. Tento recept na nakládané houby ve sladkokyselém nálevu je velmi chutný a zároveň rychlý na přípravu. Jeden den houby naložíte
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře ( 2 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Luke|16.09 2018 18:44
Mám dotaz a naložené houby potom sterilizujete, nebo skladujete v chladu?
díky L.
Odpovědět
 2 
Iva|09.10 2018 13:18
Osobně je skladuji v chladu, ale myslím, že by šly i sterilizovat
Odpovědět
 0