Vyrobte si čerstvý domácí sýr za 3 hodiny
Křupavé cibulové kroužky v pivním těstíčku
Jednoduché a rychlé nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Cibulové kroužky v těstíčku
Slané sušenky se zakysanou smetanou a zelenou cibulkou
Luxusní tataráček z lososa a avokáda
Vegetariánská paštika z oliv
Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří
Vrstvený salát se šunkou a ananasem
Křupavé cibulové kroužky v pivním těstíčku
Jednoduché a rychlé nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Cibulové kroužky v těstíčku
Slané sušenky se zakysanou smetanou a zelenou cibulkou
Luxusní tataráček z lososa a avokáda
Vegetariánská paštika z oliv
Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří
Vrstvený salát se šunkou a ananasem
Vyrobte si čerstvý domácí sýr za 3 hodiny

Vyrobte si neuvěřitelně lahodný sýr, který obsahuje jen přírodní látky a žádné chemické nesmysly. Sýry, které kupujeme v obchodě často nejsou ani sýry. Přitom pro zdraví jsou kvalitní sýry kvůli velkému obsahu vápníku velmi důležité. Následující recept na domácí sýr je velmi jednoduchý, jeho výroba bude trvat pouhé 3 hodiny a náramně si na něm pochutnáte
Ingredience na domácí sýr:
- 1 litr mléka
- 1 lžičku soli
- 200 až 300 g zakysané smetany
- 3 vejce
Příprava domácího sýru:
1. Mléko přiveďte k varu a přidejte k němu sůl. Mezitím ušlehejte vejce. Do mléka přidejte zaksanou smetanu a vaječnou směs a vařte 5 minut.
2. Jakmile se hmota oddělí od syrovátky, dejte ji na sítko a nechte kapalinu vytéct.
3. Po několika hodinách můžete jíst. Pokud do sýru přidáte trochu kurkumy, bude mít hezkou nažloutlou barvu. Můžete také experimentovat s bylinkami. Zkuste třeba kopr nebo pažitku. Pokud v sýru chcete mít otvory, přidejte trochu sody.
Autor: Mak
Domácí sýr je mnohem lepší než kupovaný. Čerstvý sýr, který si vyrobíte doma je bez konzervantů, chemie a navíc je i lahodný. Jak vyrobit domácí sýr?
Nejlepší recept
353
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
tanule|21.05 2018 11:34
No...takže vyzkoušeno, nepočítejte, že Vám z uvedených přísad vznikne něco takového, co vidíte na fotce. Není to ani možné, jelikož smetana není natolik kyselá, aby způsobila sražení mléčné bílkoviny a oddělení od tekutiny. Trochu jsem tomu pomohla lžící octa, pak už to šlo. Vznikla tedy jakási hmota žluté barvy...konzistencí jako tvrdý tvaroh...docela mi i chutná (dochutila jsem černou solí, česnekem a chilli) ale rozhodně bych vaječné hmotě neříkala sýr a myslím, že jednou stačilo. :-)
Odpovědět
214