Vyrobte si čerstvý domácí sýr za 3 hodiny

15.10 2016|Předkrmy

Vyrobte si neuvěřitelně lahodný sýr, který obsahuje jen přírodní látky a žádné chemické nesmysly. Sýry, které kupujeme v obchodě často nejsou ani sýry. Přitom pro zdraví jsou kvalitní sýry kvůli velkému obsahu vápníku velmi důležité. Následující recept na domácí sýr je velmi jednoduchý, jeho výroba bude trvat pouhé 3 hodiny a náramně si na něm pochutnáte

Ingredience na domácí sýr:

  • 1 litr mléka
  • 1 lžičku soli
  • 200 až 300 g zakysané smetany
  • 3 vejce

Příprava domácího sýru:


1. Mléko přiveďte k varu a přidejte k němu sůl. Mezitím ušlehejte vejce. Do mléka přidejte zaksanou smetanu a vaječnou směs a vařte 5 minut.

2. Jakmile se hmota oddělí od syrovátky, dejte ji na sítko a nechte kapalinu vytéct.

3. Po několika hodinách můžete jíst. Pokud do sýru přidáte trochu kurkumy, bude mít hezkou nažloutlou barvu. Můžete také experimentovat s bylinkami. Zkuste třeba kopr nebo pažitku. Pokud v sýru chcete mít otvory, přidejte trochu sody.

Autor: Mak

Domácí sýr je mnohem lepší než kupovaný. Čerstvý sýr, který si vyrobíte doma je bez konzervantů, chemie a navíc je i lahodný. Jak vyrobit domácí sýr?
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
tanule|21.05 2018 11:34
No...takže vyzkoušeno, nepočítejte, že Vám z uvedených přísad vznikne něco takového, co vidíte na fotce. Není to ani možné, jelikož smetana není natolik kyselá, aby způsobila sražení mléčné bílkoviny a oddělení od tekutiny. Trochu jsem tomu pomohla lžící octa, pak už to šlo. Vznikla tedy jakási hmota žluté barvy...konzistencí jako tvrdý tvaroh...docela mi i chutná (dochutila jsem černou solí, česnekem a chilli) ale rozhodně bych vaječné hmotě neříkala sýr a myslím, že jednou stačilo. :-)
Odpovědět
 214