Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří
Vegetariánská paštika z oliv
Luxusní tataráček z lososa a avokáda
Vyrobte si čerstvý domácí sýr za 3 hodiny
Křupavé cibulové kroužky v pivním těstíčku
Vrstvený salát se šunkou a ananasem
Vegetariánská paštika z oliv
Luxusní tataráček z lososa a avokáda
Vyrobte si čerstvý domácí sýr za 3 hodiny
Křupavé cibulové kroužky v pivním těstíčku
Vrstvený salát se šunkou a ananasem
Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří

Slavné provensálské jídlo je velmi jednoduché a univerzální. Tapenáda z oliv se podává na plátcích opečené bagety a je to jeden z nejlepších předkrmů na světě. Tapenádu můžete připravit ze zelených nebo černých oliv.
Ingredience na tapenádu:
- 400 g oliv
- 2 stroužky česneku
- 70 g ančoviček
- 100 g kapary
- pepř podle chuti
- 100 ml olivového oleje
Příprava tapenády z oliv:
1. Olivy a kapary nechte na sítu okapat a uschnout.
2. Z oliv vytáhněte pecky.
3. Olivy, kapary, ančovičky a oloupané stroužky česneku vložte do mixéru a vymixujte do hladka.
4. Poté pomalu, za stálého míchání, zalijte olivovou tapenádu olivovým olejem a opepřete čerstvě namletým černým pepřem.
Autor: Liv
Olivová tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří. Slavná tapenáda z oliv je velmi jednoduché a univerzální. Tapenáda z oliv se podává na plátcích opečené bagety
Nejlepší recept
337
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ