Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří

06.01 2017|Předkrmy
Tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří

Slavné provensálské jídlo je velmi jednoduché a univerzální. Tapenáda z oliv se podává na plátcích opečené bagety a je to jeden z nejlepších předkrmů na světě. Tapenádu můžete připravit ze zelených nebo černých oliv.

Ingredience na tapenádu:

  • 400 g oliv
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g ančoviček
  • 100 g kapary
  • pepř podle chuti
  • 100 ml olivového oleje

Příprava tapenády z oliv:


1. Olivy a kapary nechte na sítu okapat a uschnout.

2. Z oliv vytáhněte pecky.

3. Olivy, kapary, ančovičky a oloupané stroužky česneku vložte do mixéru a vymixujte do hladka.

4. Poté pomalu, za stálého míchání, zalijte olivovou tapenádu olivovým olejem a opepřete čerstvě namletým černým pepřem.

Autor: Liv

Olivová tapenáda - vynikající předkrm ze Středomoří. Slavná tapenáda z oliv je velmi jednoduché a univerzální. Tapenáda z oliv se podává na plátcích opečené bagety
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ