Jednoduché sýrové fondue

13.02 2016|Předkrmy
Jednoduché sýrové fondue

Překvapte své hosty ve švýcarském stylu. Přizvěte je ke stolu se sýrovými fondue. Lahodné občerstvení v podobě sýrového fondue nadchne každého.

Ingredience na sýrové fondue:


  • 125 ml suchého bílého vína
  • 450 g sýru Gruyer
  • 450 g čedaru
  • 50 ml třešňovice
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • bageta dle potřeby

Příprava sýrového fondue:


1. Oba sýry nastrouhejte.

2. Víno rozehřejte v těžkém kastrolu.

3. Za stálého míchání přidávejte postupně do vína nastrouhaný sýr.

4. Když se všechen sýr roztopí, přilijte třešňovici.

5. Přidejte kukuřičnou mouku a promíchejte obsah hrnce dohladka.

6. Fondue podávejte buď ve stejné pánvi, ve které jste je připravili, nebo ve speciální nádobě na fondue, kterou můžete průběžně zahřívat. Kousky bagety napichujte na dlouhé vidlice a namáčejte v sýrové omáčce.

Autor: Liv

Jednoduché sýrové fondue. Překvapte své hosty ve švýcarském stylu. Přizvěte je ke stolu se sýrovými fondue. Lahodné občerstvení v podobě sýrového fondue nadchne každého.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ