Játrová paštika ve vietnamském stylu

13.02 2016|Předkrmy
Játrová paštika ve vietnamském stylu

Vietnamská játrová paštika - to je klasický příklad z kulinářského dědictví, které se ve Vietnamu dochovalo z dob francouzské kolonizace. Vietnamští lidé svačinku v podobě játrové paštiky milují dodnes.

Ingredience na játrovou paštiku ve vietnamském stylu:


  • 500 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červeného vína
  • 4 lžíce šlehačky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 lžičky nasekaného bílého pepře

Příprava játrové paštiky:


1. Očistěte kuřecí játra od tuku.

2. Zahřejte jednu polévkou lžíci másla ve velké pánvi. Osmahněte kousky jater z obou stran, dokud neztmavnou. Poté přesuňte játra na talíř.

3. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Do pánve, ve které jste smažili játra, přidejte lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek do měkka.

4. Vraťte zpět játra, mírně zvyšte teplotu a přidejte víno. Duste několik minut, než se alkohol odpaří.

5. Obsah pánve přesuňte do mixéru a rozmixujte ji do měkka.

6. Přidejte zbývající máslo, smetanu, cukr, sůl, bílý pepř a znovu rozmixujte.

7. Ochutnejte a případně znovu dokořeňte.

8. Paštiku přesuňte do malých misek a podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.

Autor: Liv

Játrová paštika ve vietnamském stylu. Vietnamská játrová paštika - to je klasický příklad z kulinářského dědictví, které se ve Vietnamu dochovalo z dob francouzské kolonizace.
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ