Krémová polévka z červené řepy s parmazánem

26.08 2015|Polévky
Krémová polévka z červené řepy s parmazánem

Krémová polévka z červené řepy se sýrem je lahodná polévka, kterou si zamilují i ti největší gurmáni. Polévky podáváme s opečenou bagetkou.

Ingredience na krémovou polévku z červené řepy se sýrem:

  • 2 červené řepy velikosti pomeranče
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 l kuřecího vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 75-100 g strouhaného parmazánu
  • čerstvé lístky bazalky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • nasucho opražené plátky mandlí

Příprava krémové polévky z červené řepy:


1. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2. V hrnci zahřejeme olej s máslem a pomalu na slabém plameni osmažíme cibuli (oloupanou a nakrájenou na půlkolečka) dozlatova.

3. Pak přisypeme řepu a za občasného zamíchání smažíme pět minut.

4. Zalijeme vývarem, osolíme a pomalu vaříme 30 minut.

5. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka.

6. Přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Polévku podle chuti opepříme, případně dosolíme.

7. Na talíři ozdobíme lžící smetany, mandlovými lupínky a bazalkou.

Autor: Albert

Krémová polévka z červené řepy s parmazánem je mňamka, kterou okamžitě zařadíte mezi své oblíbené recept. Polévka z červené řepy je krémová
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ